Ytre struktur av en plante

June 11

Ytre struktur av en plante

Blomstrende planter er forskjellige i størrelse, form og farge på både planter og blomster, men alle har en felles eksterne struktur. Blomstrende planter er utformet for å utnytte sine miljøer til å trives og reprodusere.

Blomster

Blomstene er reproduktive bilen for anlegget. Fargen og duften av blomster tiltrekker pollinerende insekter som gjødsle blomsten og forårsake frukt og frø, å utvikle.

Stammen

Stammen er blomstrende anlegget ryggraden. Dette gir struktur til resten av anlegget. Stilkene er woody eller urteaktige. Stengler urteaktige eller grønn, pleier å være kortvarig, varer bare en sesong i blomstring ettårige eller døende tilbake om vinteren for stauder. Woody stilkene pleier å være evergreen eller varer i vintermånedene, selv om de kan miste sine blader.

Blader

Bladene samler sollys og oversette det til energi i en prosess som kalles fotosyntese. Bladene vokser i en rekke former, størrelser og med farger. Green er den vanligste fargen på bladene i sommer.

Røtter

Fuktighet, gjør i form av vanning eller regn, næringsstoffer tilgjengelig for anlegget gjennom sine røtter. Røttene er undergrunnen som samler dette næringsrike fuktighet fra jord, lagrer mat for anlegget, og forankre anlegget i jord.