Wisconsin Ornamental gress

April 14

Wisconsin Ornamental gress

Landscapers og huseiere bruk mye ornamentale gresstyper som prøven planter og aksent stier og rock hager. Ligger i USDA hardførhet soner 3 til 5, finner Wisconsin vintertemperaturer så lavt som 40 grader Fahrenheit i enkelte områder. Dette betyr at ornamentale gresstyper må være hardføre trives det. Likevel, du har flere alternativer hvis du leter etter ornamentale gresstyper plante i Wisconsin.

Tufted hår gress

Innfødt til Nord-Amerika og Europa, tufted hår gress trives i USDA hardførhet soner 4 til 9, noe som gjør den velegnet for alle, men de kaldeste delene av Wisconsin. Det er en klynge-forming staude gresset som vokser til en høyde på 2 eller 3 fot og blomster i sommer og høst med en kombinasjon av grønne, gull, sølv og lilla. Tufted hår gresset vokser best i delvis skygge med rik, fuktig og godt drenert jord.

Wild havre

Wild havre er fra det østlige USA, men kan vokse i Wisconsin, i USDA hardførhet soner 3 til 8. Dette er en flerårig gress med store, hengende seedheads; den blomster i sommer og høst kan vokse 2 til 5 fot høy. Gresset selv er grønt, og seedheads generelt har en rødlig farge. Wild havre vokser best i gjennomsnittlig jord, og tåler full sun eller delvis skygge. Velg et område som er fuktig, men godt drenert.

Sauesvingel

En slektning av felles ornamenter golfbaner varianter som høye fescue og fine fescue, sauesvingel er en europeisk ornamental gress som har blitt mye transplantert til USA. Det er best tilpasset til USDA hardførhet soner 4 til 8. Flerårig og semi eviggrønne, sauesvingel vokser til bare ca 1 fot i høyden, og er grønn med et snev av lilla. Den blomstrer om våren og sommeren. Gjennomsnittlig, moderat tørr jord er best. Sauesvingel trives med rikelig sollys, men generelt så ikke bra i svært varme, fuktige forhold.

Bryteren-gress

Bryteren-gress er en innfødt gress som vokser vilt i områder av Nord- og mellom-Amerika. Den vokser i USDA hardførhet soner 5 til 9, noe som gjør det best egnet til varme, sørøstlige del av Wisconsin. En staude gresset som vokser 3 til 6 fot høy, bryteren-gress har en lys grønn farge og viser rosa seedheads i sommer og høst. Plante den i fuktig, godt drenert jord med gjennomsnittlig næringsinnhold. Det tåler full sun eller delvis skygge, og er et alternativ for plante rundt dammer og bekker.