Winesap epletrær

March 26

Winesap er en svært viktig eple til det kommersielle markedet av apple voksende. Bøndene anlegget denne apple variasjon som en cider Eple for lyse terte men søte smaken. Den sen innhøstingen kombinert med noen frost vil produsere søt mørk rød epler etter at de fleste andre trær har alle sine frukt. Eplene lagre godt og beholde frisk-plukket smaken uker etter plukking.

Sterilt Pollen

Winesap epletreet er en triploid treet, gjør sitt pollen sterilt. Det betyr at Winesap bærer tre kromosomene per celle i stedet for vanlig to kromosomene. Hvis du blir en Winesap epletreet, må inkludere to andre trær i din orchard, en for pollinerende i Winesap og en annen til pollinering den første pollinator.

Egenskaper

Bøndene mener Winesap apple å være en gammeldags favoritt. Den har svært blek gul kjøtt, en skarp, ekstra fast, men grov interiør og lyse rød huden tåler russeting. Noen ganger kan du finne rød årer kjører gjennom kjødet, spesielt etter en tidlig frost. Du kan beskrive smaken som middels syre du terte, frisk og saftig. Apple lagrer godt og er perfekt for pressing, bakervarer og spise fersk.

Historie

Winesap epletreet er en av de trærne som synes å ha vært rundt for alltid. Det er sketchy kontoer for Winesap epletrær fra 1700-tallet og 1800-tallet i New Jersey og Virginia. I New Jersey viser rapporter at det var en viktig, sent sesongen, cider epletreet så tidlig som i 1817, noen ganger vises som en rød vinter apple siden den modnet så sent som i November i enkelte områder. Kansas hevder å ha en rekke Winesap, Stayman Winesap, fra 1866 som de har brukt i over 100 år som en kommersiell frukt treet, motstandsdyktig mot apple streikebryter og sedertre apple rust.

Økende krav

Winesap apple treet vokser i leire jord selv om det foretrekker tørr sandholdig jord. Treet vokser best i USDA anlegget hardførhet sonene 4 til 8. Selv om det vokser i leire jord, kontroller at den har god drenering og er ikke plantet i et lite område der fuktighet eller frost samler. Som alle apple varianter trenger epletreet Winesap full sollys og god plass til å vokse; det eksakte beløpet avhengig av rootstock som det ble podet.