Wilt i rosenbusker

April 10

Wilt i rosenbusker

Roser er en av de mest populære plantefamilie i verft og landskap. Dessverre er selv hardfør steg prøver under visse forutsetninger som kan begrense deres vekst og føre til wilting. Wilt i roses er et symptom med en rekke mulige årsaker. Sunn vekstforhold kan hjelpe plantene dine steg tåle skade. Mens steg gjødsel ikke kurere visse sykdommer, kan regelmessig fôring steg planter bidra til å begrense skadene fra skadedyr og sykdommer.

Tørke

Roser kan lide under perioder med tørke. Disse blomstrende planter trenger selv jord fukt gjennom hele vekstsesongen. Lys, sandholdig jord trenger mer vann enn leire jord og loamy jord. Se etter fuktighet i jorda ved å grave et hull og sette en finger nær underliggende røttene. Tørrhet inntil denne dybden kan være årsaken til wilting og blad slipp, spesielt i varme temperaturer. Mens den nødvendige mengden vann varierer, avhengig av klima og jordsmonn forhold, er den generelle regelen for å holde roser hydrert å gi dem omtrent en tomme vann hver uke. I tørre klima, en 2 - til 3-tommers lag mulch rundt rosene kan hjelpe holde i fuktighet i jorda.

Midd

Mites er en vanlig årsak til wilt i roses. Mites er ekstremt liten og vanskelig å se; en stor infestation av mites kan imidlertid forårsake steg planter å visne og mister bladene. Sjekk for midd ved å plassere et stykke hvitt papir under den wilting blader. Riste bladene og undersøke papiret for å se om du oppdage noen små, åtte-legged midd. Disse små skapningene skade roser suge sap og fôring på undersiden av bladene. Kontroll midd med en sterk spray vann, bruke forsiktig for å unngå blomster og knopper.

Bladlus

Bladlus er små grønne insekter som klynge på verten planter, ofte fôring på unge bladene og blomsten knopper. Roser tåler vanligvis små bladlus befolkninger, men store angrep kan føre bladene vil curl og drop fra stilkene. Gjentatte søknader av insektmiddel såper kan redusere befolkningen bladlus. Andre kryp og insekter, som marihøner, grønne lacewings og parasittiske veps, kan også hjelpe eliminere bladlus på roser.

Rust

Rust er en fungal sykdommen som forårsaker blad mottling i mange typer planter, inkludert roser. Rust-farget flekker på undersiden av roser kan angi begynnelsen på en rust tilstand. Som soppen sprer seg, kan bladene gule og slipp fra anlegget. Dette er mer vanlig i perioder med fuktighet, varme dager og kalde netter. Behandle denne tilstanden ved å fjerne de falne bladene fra rundt foten av planter rose og bruke soppdreper spray i vekstsesongen.