Wild varianter av Lady's tøffelen

November 17

Wild varianter av Lady's tøffelen

Lady's tøfler gjelder orkideer og finnes i tropiske og selv Subarktisk og tempererte deler av verden. Disse blomstene er lett gjenkjennelige fordi deres smeltet kronblad danne en pose som ligner en tøffel. Wild lady's tøfler vanligvis overleve ikke transplanting, og det er ulovlig å plukke dem på føderale landområder. Tolv av de ca. 50 artene som eksisterer kan finnes i USA.

Rosa

Pink lady's tøffelen finnes i det østlige USA. Den vokser på steinete bakker i furu og hemlock eller i godt drenert jord under bjørk. Pink lady tøffelen kalles også moccasin blomsten. Anlegget har to blader funnet på bunnen av anlegget, og en stor magenta til hvitaktig rosa blomst vokser på slutten av en oppreist stilk. Pink lady's tøfler bor i et symbiotisk forhold med en sopp i jord. Soppen bryter åpen på orchid frø og sender mat til den. Senere, når anlegget er eldre, utskrifter soppen næringsstoffer fra lady tøffelens røtter for sin egen bruk. Pink lady tøfler kan leve i 20 år eller mer og vokse mellom 6 og 15 inches høy.

Gul

Gul lady's tøffelen vokser i det østlige USA og Canada, så langt vest som Rocky Mountains og Nord Yukon og Alaska. Det kan finnes i blandet løvskog og coniferous skoger eller åpne enger i nærheten bekker. Gul lady's tøfler vokse i multistemmed klumper. Hver stamme har tre til seks blader og en eller to blomster. Kronblader og kronblader farges magenta-brun, og av blomsten er en intens gul.

Hvit

Hvit lady's tøfler vokse på prærien og på kanten av skogen hvor jorden er fuktig, men det er fullt sollys. De kan finnes i Ontario, Canada og Øst- og sentral USA, fra New York til North Dakota og så langt sør som Missouri og Kentucky.

Sparrow's Egg

Sparrow's egg lady's tøffelen er et multistemmed som vokser i subarktisk områder av Canada og Alaska, som langt sør som Nord Montana. Orchid genus tre til fem blader og tre blomster. Kronbladene er hvite med lilla flekker, ligner spurvens egg som det het. Denne orkidé finnes i myrer, tundra, stream banker og kratt av Gran.

Prangende

Prangende lady's tøfler er en truet eller truede arter overalt de vokser. De kan finnes vokser på steinete knauser for lauvskog i nordøst, som langt vest som Minnesota og så langt sør som Arkansas. Denne orkidé er multistemmed, med tre til fem blader per stammen og en til tre store blomster. Planten kan vokse nesten 3 fot høy, og blomsten er hvit med en rosenrød.