Wild Geranium planter

July 6

Wild Geranium planter

Wild geranium eller Geranium maculatum, er også kjent som cranesbill. Denne innfødt plante finnes over hele USA og i mange områder av Canada. Den vokser godt under en rekke forhold, ifølge University of Texas i Austin's Lady Bird Johnson Wildflower Center. Wild geranium er ofte dyrket som en dekorativ plante på grunn av sin fargerike blomster og attraktive løvverk.

Identifikasjon og typer

Geranium maculatum er en urteaktig flerårig som vokser å være ca 2 fot høy. De mørke grønne bladene er delt inn i fem forskjellige fliker og har dypt kutt endene. Wild geranium blomster er fem-petaled farge varierer fra lys rosa til mørk rosa eller lilla.

Geranium maculatum blomster har blitt dyrket i flere underarter. 'Espresso' oppdaget geranium vokser til å bli ca 1 1/2 til 2 fot høye med 1 til 1 1/2 fot spredning. Sjokolade-fargede bladene er anlegget mest karakteristiske trekk, ifølge webområdet Missouri botanisk hage. Dette anlegget blomstrer mellom våren og forsommeren, produsere skål-formet lavendel blomster. En kultivert utvalg, "Elizabeth Ann," har også bronse blader, men det produserer blåaktig eller lavendel-farget blomster. Endelig er Geranium maculatum f. albiflorum en vill plante som dyrket art. Denne varianten har hvite blossoms.

Vekstforhold

Wild geranium vokser i fuktige, godt drenert jord, men det kan også vokse i nærings-fattig jordsmonn. Dette anlegget trenger fullt sollys eller delvis skygge. Det frø selv under de riktige sett av voksende forhold. 'Espresso' og 'Elizabeth Ann' arbeide samt bunndekkende, mens alle varianter vokse i ca og som kantlinjer. Det er ikke nødvendig å deadhead wild geranium planter fordi de ikke vanligvis gjenta blomst. Disse plantene krever middels til lav vedlikehold og moderat vann behov. De har ikke noen alvorlig sykdom problemer eller insekt problemer, men 'Elizabeth Ann' og "Espresso" er noen ganger plaget av rust og leaf spot.

Urtemedisin

Ifølge USA Forest Service inneholder ekstrakter av rotstokker eller rot-lignende strukturer, av geranium maculatum tannic og galliske syrer, som gir urt astringent egenskaper. Innfødte amerikanere brukt wild geranium som et middel for diaré og munn, og brukt mange pulverisert som behandling for å behandle blødning sår eller åpne sår. Den Holistisk urte informasjon nettsiden legger til at urt kan brukes å trofast blodtap som oppstår gjennom magen eller magesår hvis brukt i kombinasjon med urter som marshmallow, agrimony eller mjødurt.