Wild anlegget identifikasjon

December 14

Ville planter er alle rundt oss, selv i svært urbaniserte områder. Kanskje likte du å klatre i trær når du var liten, eller kanskje du fant en stikkelsbær bush og likte å plukke og spise dem. Det er ingen grunn du ikke nå også---hvis du vet hvordan å identifisere hvilke ville planter er trygt å spise, og som bare bør bli beundret langveis fra.

Viktig merknad

All informasjonen presenteres her bør brukes sammen med en god feltet guide til vill anlegget identifikasjon. Flere slike guider eksisterer; Du kan også kjøpe flere. I tillegg USDA har en god online database (se ressurser), og andre finnes online også. Hvis du har en telefon med Internett-funksjonalitet og du utforsker i et område med godt signal, kan telefonen være en utmerket guide også.

Grunnleggende identifikasjon

Bruke feltet guide, må du gjøre oppmerksom på noen av individuelle egenskaper av anlegget du prøver å identifisere. Hvis det har en blomst, hva form og farge er det blomsten? Har det håret? Er det spiky? Har anlegget frukt? Hva er form, farge og ordning av bladene? US Army Survival Manual har noen nyttig diagrammer som illustrerer noen av disse identifisere egenskaper. Se referanser for en kobling.

Grave dypere

Når du har avgrenset valgene ved å merke trinnene ovenfor, må du fastslå om anlegget i spørsmålet er giftig. Mange trygge, spiselige planter har giftige analogs--- og du ikke ønsker å finne ut du har spist etter faktum (se referanse 3).

Betraktninger

I motsetning til hva supermarkeder har lært oss, er planter sesongbaserte. Tomater i naturen bare vokse i visse vilkår; resten av året, frøene er enten sovende eller planter selv har ingen spiselige deler tilgjengelig. Det samme gjelder for mange mindre kjente planter, så det er viktig å ta årstidene når du utforske (se referanse 3).

Edibility

Du kan bare være interessert i å identifisere planter for selv-utdanning. Hvis du har imidlertid besluttet at du ønsker å prøve å spise noen av dem, er det best å være helt sikker på at de ikke er giftig. I tilfeller der du er mest sikker, men ikke helt gjøre skillet, kan du prøve Universal Edibility testen---hvis du føler eventyrlystne. US Army Survival Manual har detaljer om hele prosedyren; se referanser for mer informasjon.