White Pine trelast fakta

June 25

Innfødt å både østlige USA og østlige Canadiske provinser, hvit furu (Pinus Strobus) er eviggrønne bartre som kommer fra nord-amerikanske pine familien (Furufamilien) og regnes både allsidig og verdifulle. Raske veksten gjør dette evergreen like praktisk i dag for landskapsarbeid, skogplanting og tømmer som under kolonitiden.

Historie

White pines er den høyeste av alle nordamerikanske pines, spenner fra 150 til 240 fot høy. Pilegrimene verdsatt høyt dem for å være lett og sterk, som gjorde sine handelspartnere. Tidlig amerikansk snekkere fant trelast lett å forme og finish, og de brukte det mye i ulike bygge strukturer. White pine kvaliteter forbedret både hastigheten og styrken til den britiske Royal navy flåten og ble den foretrukne materialet for skip. Tilbakeholdelse av beste white pines fra den falt var en annen sak som frembragte den revolusjonære krigen mot britene.

Beliggenhet

Mens ligger naturlig i det østlige USA og Canada, trenger disse bestemt furutrærne ikke lover godt i urbane miljøer. Salt spray brukes under vintermånedene, alkaliske ph jord, leire jord og dårlig tappet jord rane disse furutrærne av jern og nitrogen. Som et resultat, reduseres forgrening. Bli gulnet (chlorosis) og forkortet, og vigor synker. Ideelt sett trenger blomstrende white pines full til delvis sol og fuktig, surt og godt drenert jord.

Dyreliv verdi

Ulike dyreliv nytte enormt dette evergreen, som bark, blader og frø er foraged på av skogens dyr. Svartbjørn mødre og deres cubs klatre disse trærne å ly seg fra potensielle skadevirkninger. Andre dyr - som bever, fugler, hjort, hare, mus, pinnsvin, pocket gophers og kaniner--nytte dette evergreen.

Programmer

White pines høstes for ulike programmer, slik som: skap, Christmas trær, dører, ekstrakter, møbler, kamper, listverk, panel, masse (for papirproduksjon), fasader og trim. Trelast er for å lage telefon poler, og det er press behandlet med en kreosot kjemisk konserveringsmiddel ytterligere økning holdbarheten og tåle ødeleggelse sopp og insekter.

Gjenfødelse

White pines er gunstig og godt egnet for shelterwood fornyelse. Eldre white pines igjen på et eget nettsted å gi frø og ly for baby frøplanter. Skyggelagte områder i skogen (understory) brennes jevnlig å holde vegetasjon under kontroll. Den retteste og mest sykdomsfri white pines velges og merket med maling for shelterwood gjenfødelse, mens resterende trærne høstes for tømmer. Til slutt, shelterwood trær høstes og selges, å gjøre plass til yngre planter.