Vokser rhizom av en bregne vannrett eller loddrett?

July 23

Vokser rhizom av en bregne vannrett eller loddrett?

Som flowerless planter som ikke produserer frø, bregner ville være reproductively utfordret hvis ikke den kreative måter de reproduserer seg. En av disse måtene er ved strukturer kalles rotstokker, som endret stammer. Vanligvis vokser rotstokker horisontalt, parallelt til bakken, rett over eller under overflaten. Noen fern rotstokker, men trosse konvensjonen av krypende over barrierer og voksende nedover vertikalt.

Vane

Bregner har to distinkte vekst vaner - sprer seg og klumper. Begge typer har rotstokker, som øker størrelsen på planter ved å danne lateral utvidelser som produserer nye skudd over deres lengder og røtter nedenfor. Spre rotstokker av bregner fern (Pteridium aquilinum), hardfør i US Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 3 til 10, kan forlenge 20 fot under jorden. Royal fern (Osmunda regalis), som er hardføre i USDA soner 3 til 9, danner ryddig klumper som spres sjelden mer enn 3 fot.

Reproduksjon

Selv om bregner reprodusere seksuelt av sporer, gjengi de også asexually av deres rotstokker. Sporene er ofte upålitelige i deres evne til å spire fordi de er på nåde av miljøvariabler. Dustlike spores må lande på et sted som holder dem fuktige før de spire, som er ofte en vanskelig utfordring. Rotstokker gir en mer pålitelig måte å reprodusere fordi de fortsatt knyttet til overordnede anlegget - ligner en navlestreng - mens næringsrike transportsystemet i bregne nærer utvikle røttene og skyter gjennom rotstokker.

Divisjon

Du kan dele din fern ved å kutte gjennom sin rotstokker, sikre for å dele det inn i klumper som inneholder røtter. Selv delikat utseende bregner tåler litt røff håndtering når de er delt, ifølge University of Georgia College av jordbruks- og miljøfag nettside artikkelen. Hvis din fern har vokst fra beholderen eller utenfor rammen av et hageområde, kan du skjære gjennom klumper med en skarp kniv eller spade og skille dem i båter eller små, individuelle inndelinger. Plante delene, som er nye planter, i fuktig jord ved å spre røttene på bunnen av planter, og tåke bregner daglig til røttene ankeret seg i de nye plasseringene.

Unntak

En nysgjerrig unntak rotstokker som vokser horisontalt finnes i en gruppe epifyttiske bregner ofte kalt «fot bregner.» Rotstokker av foten bregner er vanligvis uklar og krype opp og over beholdere, steiner og logger som små føtter som ofte likner deres vanlige navn. Mens vannrett rotstokker er typisk for bakkesendt bregner, er loddrett voksende rotstokker karakteristisk for epifyttiske bregner, som vokser i naturen på anlegget verter. Den vertikale rhizomatous veksten er en tilpasning som lar foten bregner kan feste seg til trær og absorbere fuktighet og næring fra atmosfæren. Kanins foten fern (Davallia fejeensis) er hardføre i USDA soner 10 til 12 og ofte dyrket som en houseplant utenfor dette området. Dens furry rotstokker har en sølv-grå støpt, minner om ekte kanin føtter. Ekorns foten fern (Davallia mariesii) har rødbrun rotstokker og vokser som en flerårig i USDA soner 9a gjennom 11.