Voksende Quinoa i Florida

October 5

Voksende Quinoa i Florida

En gammel, tradisjonell mat av folket i Andesfjellene i Sør-Amerika, quinoa (Chenopodium quinoa) har dukket opp fra nesten fullstendig ukjent en av dagens star tillegg til middag plate. Relatert til spinat og rødbeter, Swiss chard, kan quinoa være en vanskelig kunde i Florida, siden det vokser best i kjøligere temperaturer - en relativ sjeldenhet i staten. Spiring kan være et problem, men bestemt Floridian gartneren vil være kreativ i bruk av kjøling og planting datoer å overtale en quinoa avling selv i denne varmere clime.

Florida voksende utfordringene

Som med andre vekster som foretrekker kult, men ikke minusgrader, quinoa kan muligens gi en anstendig avling vinteren Floridas måneder. I sitt eget territorium, er quinoa dyrket som en avling i høyder fra 3000 til 12.000 fot, der nighttime temperaturen er rundt frysepunktet, men temperaturene på dagtid kan sveve i 90s Fahrenheit. Gjennomsnittstemperaturen i Florida dukkert lavt nok fra oktober til mars til nivåer som er mer egnet for quinoa dyrking; quinoa planter og pollen er skadet ved temperaturer over 90 grader F. Floridas sandstrand, Nærings-fattig jord er en fordel for en gang, som de er lik de i quinoa som vokser i Andesfjellene.

Quinoa i hagen

Planting quinoa i oktober eller November gir nødvendig strekningen av kjøligere dager kreves for å produsere en avling, som kan ta opptil 120 dager, avhengig av variasjon. En av de få kommersielt tilgjengelig kultivarene med en kortere modenhet er Colorado State University belastningen "C0407," klar i 100 dager. Fordi quinoa frø foretrekker spiring temperaturer mellom 45 og 50 grader F, må frø gjennomvåt, drenert og deretter kjøleskap i flere dager til en uke å indusere spirende. Sprouted frø kan deretter stukket forsiktig med en nål og sådd inn i hagen fra 1/2 til 1 tomme dypt i rader 14 til 30 inches hverandre. Gi rom: planter kan vokse like høyt som 8 fot og bli ganske bredt og buskete på basen.

Quinoa dyrking krav

Andesfjellene mottar relativt lite nedbør, færre enn 21 inches regn hvert år, er quinoa godt tilpasset tørr, rask-drenering jord lav fruktbarhet. Florida har betydelig høyere gjennomsnittlig nedbør Summer, mellom 60 og 70 inches, avhengig av plasseringen, så godt drenert jord er avgjørende for å hindre fatale ødeleggelser av planter. Quinoa svarer godt til programmer bare nitrogen gjødsel, som øker avkastning og proteininnhold av resulterende frø. Quinoa bør dyrkes i full sol.

Fangst og lagring

Quinoa signaler det er klar for innhøsting av drop bladene så bare frø hodet restene. Frø må være helt tørt lagre riktig. De kan enten være lov til å tørke stengel eller suspendert innendørs i et kjølig, tørt og godt ventilert område å fullføre tørking. Plass en klut eller ark under hver stilken å fange noen frø som faller under tørking, siden frø faller fra hodet lett når det er helt tørt. Stilker trenger vanligvis bare en god riste eller solid klask å dislodge quinoa. Siler ved å helle frøene fra en beholder til en annen foran en fan, som blåser bort noen uønsket debris eller skitt, og deretter lagre quinoa frø i en mat-grade plast eller glass beholder inntil nødvendig. Før du bruker det i en oppskrift, sørg for å vaske quinoa før skylling vannet går klart å skylle bort frø usmakelig bitter belegg.