Voksende instruksjoner for Vinca

March 2

Hagearbeid er et tidsfordriv som kan være både utfordrende og givende, og utvalget har mye å med som erfaring. Blomster som krever lite eller ingen vedlikehold som vinca, for eksempel, er verdsatt av gartnere for deres bekvemmelighet. Det finnes to vanlige varianter av vinca, imidlertid og som de har svært forskjellige voksende vaner og krav, forsiktighet bør utvises ved valg som er riktige for deg.

Årlige Vinca

Årlige vinca eller Catharanthus, når 12 til 18 inches høy, funksjoner glanset mørk grønt løv og har blomster som varierer fra hvit til rosa. Nyere varianter av anlegget tilbyr et bredere utvalg av farger, som inkluderer lys rosa, laks, burgunder og blå. Opprinnelig Madagaskar som er nå vanlig i Asia, Europa og Amerika, årlige vinca er et populært valg for solrike senger og sin på grunn av sin brukervennlighet omsorg, tørke toleranse og lenge blomstrende sesongen som strekker seg fra våren til første frost.

Årlige vinca planter kan startes fra frø, men det bør bemerkes at 10 til 12 uker de tar for å modne er lengre enn mange ettårige. Når det er sagt, frø er lett tilgjengelig på full-service hage sentre og barnehager, og kan også kjøpes online fra postordre selskaper som sommeren Hill frø og BackyardGardener (se ressurser).

Så årlige vinca frø i anlegget leiligheter som er fylt med fuktet potting jord, dekke med 1/4 tommers av jord og vann lett. En annen utfordring når du starter årlige vinca frø er at de krever varme og stummende mørke til germinate. For å oppnå dette, dekke leiligheter med mørk filt eller klut og plassere dem i et sted mellom 75 og 80 grader Fahrenheit. Når frøene spire i en til to uker, ta av dekselet, sett i et solrikt sted og la jorda tørke mellom Pottejorden. Seedlings kan flyttes utendørs når faren for siste frost har gått og jord og luft temperaturen er konsekvent 65 grader og over. Plante den årlige vinca i godt drenert, litt surt jord i full sol, og de vil blomstre hele sesongen lang.

Vinca moll

Vinca moll er en plante med veldig forskjellige egenskaper enn årlige vinca i at det er en lav vekst, spre vintreet som vanligvis brukes som bunndekkende i delvis skyggelagt skyggefulle områder. Det når 6 inches høy og ofte har blå blomster, selv om det er varianter som har hvit eller rød-farget lavendel blomster. Det er også forskjellig fra årlige vinca at det er evergreen og blomster i sen våren med bare sporadiske blomstrer gjennom resten av sesongen.

Voksende vinca moll også er forskjellig fra årlige vinca overføring er lettest oppnås ved å bruke stiklinger av eksisterende anlegg. Overføres av borekaks, klipp stammer fra en eksisterende anlegg minst ett blad over jord linjen og tillate dem å rot i vann. Når heie har oppstått, transplantasjon borekaks til små Potter og la røttene å utvikle. Når vinca borekaks har modnet i to uker, plante dem i et skyggefullt til delvis lyssky sted med rik, godt drenert jord. Hvis det ikke er noen mindre vinca planter tilgjengelig for å ta borekaks fra, men kan de bare kjøpes fra en hage senter eller online barnehage som Classy Groundcovers (se ressurser).