Voksende bjørnebær i Montana

December 7

Bjørnebær gjør en utmerket sunn matbit, velsmakende syltetøy eller yummy frukt i bakevarer. Plantene gir helårig grøntområder, og bær modner sensommeren. Montana State University forlengelsen lovpriser også blackberry busker for å være brannsikre, som beskytter kvaliteten på jord i Montana landskap. De vokser med lite bekymre så lenge de er plantet i anstendig vekstforhold. BlackBerry planter spre noen ganger mer enn eiere ønsker dem, så de kan kreve noen forvaring å holde dem innen en bestemt hage.

Instruksjoner

•Plant bjørnebær i et solfylt hage rom med god jord drenering.

•Test jord pH å sørge for at det faller innenfor området ideelt for bjørnebær av 5.6-7.0. Hvis jord pH utenfor området, Legg endringene, som anbefalt av jord testen, å heve eller senke pH.

•Weed området for å redusere konkurransen om jord plass, næringsstoffer og vann.

•Plant bjørnebær tidlig om våren og i hull slik at de sitter på samme dybde var de i deres starter potter. Space oppreist blackberry varianter i rader 8 føtter med 3 fot mellom planter i radene. Etterfølgende varianter av bjørnebær kan trenge opptil 10 fot mellom rader og 5 til 8 føtter mellom planter, med mindre gartneren bestemmer seg for å bruke et espalier for å dra nytte av flere vertikal mellomrom.

•Et bjørnebær umiddelbart etter planting slik at jorda blir våt ned alle planterøttene. Ikke vann dem så mye at vann danner en dam som ikke tapper raskt gjennom jorden. Hvis det har regnet nylig, vann dem akkurat nok til å bosette jord. Kontroller at det finnes ingen store luftlommer rundt planterøttene.

•Continue vanne plantene før de etablere seg. Etter sine røtter vokser sterkt, får bjørnebær i de fleste områder av Montana nok regn slik at de ikke trenger Pottejorden. Bøndene i tørrere nordlige sentral del av staten må noen ganger til vann bær under tørke, selv om bjørnebær kan overleve moderat tørke,

Tips og advarsler

  • Gartnere i tørre delene av Montana bør vurdere å bruke drypp vanning og til vannet bjørnebær. Siden bjørnebær har noen ganger problemer med sopp, nytte planter drypp slanger som vann dem i sine røtter. Vanning systemer som sprøyte vann over hele planter føre til fuktighet og fungal problemer.