Voksende Amaryllis

November 14

Amaryllis er opprinnelig fra Sør-Amerika. Amaryllis kan bare dyrkes utendørs året i hardførhet soner 9 og 10. Vokse dem innendørs og du kan lure dem til å tro de er i sitt naturlige miljø og vil blomstre om vinteren når andre planter er sovende. Det tar litt arbeid og nøye planlegging, men sluttresultatet er mer enn verdt det..

Beskrivelse

Amaryllis kan vokse hvor som helst fra 18 inches til 30 inches høy og produsere flotte trompet-formet enkeltrom, dobbeltrom eller miniatyr blomster, avhengig av anlegget. Amaryllis produserer blomster i en rekke farger, nemlig rød, rosa, oransje, laks, hvitt og bicolors. Blomster, som vises på toppen av en høy stilk, kan være enkle eller doble.

Planting

Mens noen Amaryllis pærer kan dyrkes i vann, er den vanligste metoden å vokse dem som en beholder plante. Pærene skal plantes i en pott som er fra 1 til 2 inches større enn pære selv. Kontroller at potten har god drenering hullene i bunnen. Hvis du kjøper en prepotted amaryllis, sjekk potten for hull. Hvis det ingen er, fjerne anlegget og bore noen i bunnen og sette anlegget igjen.Hvis du plante en naken lyspære, kan du bruke en pott med avløp hull. Plassere en liten mengde potting jord på bunnen av potten, så Legg i pære og fylle rundt den slik at den øverste halvdelen av pære er over jord linjen og jorden er ca 1 tomme fra kanten av potten. Gi den en god vanning og oppbevare det på et sted der temperaturen vil være i lav 70s.

Blomstrende

Ikke overwater. Jord må bo fuktig, ikke våt. Når Amaryllis begynner å vokse, flytte anlegget til et solrikt sted og gi det en vannløselig gjødsel én eller to ganger i måneden. Stilkene vil oppsøke solen, så for å gjøre det vokser rett, rotere potten en gang om dagen. I 6 til 8 uker, blomster vises og når de gjør, flytte Amaryllis til et sted med en temperatur på høye 60-tallet og er direkte sollys.

Etter blomstring

Når blomstene er ferdig, kuttet stilkene av ca 1 til 2 inches over pære. Ikke klippe bladene. Bladene vil gjøre mat for pære slik at den kan blomstre igjen neste år. Sett anlegget i et solfylt vindu og la jord gå bare tørr før vanning. Holde oppe det gjødsel rutinen.

Våren

Når fare mot frost er over, kan amaryllis flyttes utendørs. Først lar den stå i potten i en skyggefull flekk for 2 eller 3 dager så det kan bli vant til endringen, så gir den en litt mer sollys hver dag. Når det er brukt en god del av dagen i solen, kan du plante den i bakken. Holde gjødsling på samme måte gjennom juli. Bringe det tilbake i September. Hvis du velger å holde anlegget innendørs i stedet, holde det i et solrikt sted.

Høst

Når anlegget er brakt tilbake i September, trenger den å sove eller gå sovende for 8-10 uker. For å gjøre dette, må du holde det ved en temperatur i lav 50s for hele tiden semidark beliggenhet, holde seg på alle vanning og kuttet av bladene når de blir brune. Etter 8-10 uker, vann pære, satt i en varm (lav 70s) vil plassering og syklusen starte igjen. Holde jorda fuktig til ny vekst vises.