Vokse soner for knappen mødre

September 17

Vokse soner for knappen mødre

Knappen mødre er små stauder som ligner større "dusk" krysantemum, som de har flere tett grupperte blomster arrangert i en sfærisk formasjon opprette en ball-liknende blomst. Disse plantene anses hardfør for mange utendørs klima, slik gartnere hele USA kan nyte disse fargerike blomster. Knappen mødre kan dyrkes i de fleste USDA hardførhet soner, ta din områdets unike egenskaper, som årlig nedbør, høyde og jord, i betraktning når du velger blomster.

Sonene 1 til 3

Gartnere bor i USDA vinter hardførhet sonene 1 til 3 må vokse deres knappen mødre i et drivhus eller innendørs Potter, som de ikke er hardføre nok til over vinteren i disse klima. Selv om dette kan virke som en gitt for blomsterelskere i Alaska, gartnere i de nordligste områdene i Maine, Minnesota, Montana, North Dakota og Wisconsin må øke sine krysantemum innendørs.

Sonene 4 til 6

USDA soner 4 til 6 fortsatt regelmessig oppstå vintre med sub-null temperaturer, men gartnere som beskytte deres knappen mødre i kaldt vær kanskje kunne nyte sine blomster år etter år. University of Minnesota forlengelsen bemerker at Betty Lou Maxi-mamma og Inca varianter av knappen mødre viser en bestemt motstand mot temperaturer. En 4 - til 6-tommers lag mulch vil hjelpe knappen mødre overleve vintre i sonene 4 til 6.

Soner 7 til 9

Gartnere i USDA soner 7 til 9 regelmessig oppstå vintre med under frysepunktet, men mange knappen mødre er hardføre nok til å overleve disse kalde periodene med litt hjelp. Områdene som er inkludert i disse sonene span til nesten hvert hjørne av USA, fra nordvest Oregon over mesteparten av Texas til Massachusetts kysten, og variasjoner i disse forskjellige klimaer må tas i betraktning av gartnere som håper å heve krysantemum.

Soner 10 og 11

USDA soner 10 og 11 tilbud gartnere milde opplever vintre som sjelden minusgrader, gir et utmerket miljø for å heve knappen mødre og andre krysantemum. De mest sørlige områdene av USA og områder på Stillehavskysten bør ha litt problemer med å hjelpe sine blomster over vinter år etter år.