Visnet blader på Phalaenopsis

September 18

Visnet blader på Phalaenopsis

Phalaenopsis er en slekt av orchid anlegget, og finnes lettest tilgjengelige type orkidé i barnehager og hagesenter. Phalaenopsis planter kommer fra tropiske områder av verden, men kan vokse i et innemiljø. Det er noen forskjellige grunner Hvorfor en Phalaenopsis plantens blad kan wilt.

Over-vanning

Over-vanning en Phalaenopsis plante, kan det føre til visnet blader som bladene begynner å dø fra mangel på oksygen. De mangler oksygen fordi området roten av planten er fylt med vann, og røttene er ikke puste og frakte oksygen til bladene. Phalaenopsis orkideer planter bør bare være vannet når deres jord er tørt, og aldri vannet hvis deres jord allerede er fuktig. Hvis anlegget er over vannet, det bør være transplantert inn i ny, tørr potting media og noen råtne røtter eller blader skal trimmes.

Under-vanning

Noen Phalaenopsis orkideer har pod-formet pærer på undersiden av bladene, og disse pods kan bli krøllete eller krympe når anlegget er dehydrert. Dette kan være et tegn for å se etter når prøver å avgjøre om Phalaenopsis er under-vannet, noe som vil forårsake bladene vil.

Blomstrende

Det tar mye Phalaenopsis anlegget energi å blomstre. Anlegget må først vokse en blomstrende gren før blomstrende, og dette utgifter av energi og plante kan tappe ressurser fra bladene og føre dem wilt og gule. Hvis orkide planten er liten, betyr bladene er bare om tre eller fire inches lang, blomst stammen kan reduseres for å unngå wilting blader.

Skadedyr

Skadedyr som bladlus og melete feil kan forårsake bladene av Phalaenopsis anlegget vil. Bladlus mate på væsken lagret i blader, tørke dem ut og forårsaker wilting. Melete feil angripe bladene og dekker blader i en hvit fuzzy vekst, hvilke kanne forhindre fotosyntese oppstår gjennom bladene. Dette kan forårsake bladene vil.