Virkninger av avl for jern-forsterkede ris

May 2

Virkninger av avl for jern-forsterkede ris

Micronutrient underernæring er et problem i nye nasjoner. Mangler sink, jern og Vitamin A påvirker anslagsvis 3,5 milliarder mennesker over hele verden. Gruppen tettest berørt av jern mangler er kvinner i fertil alder. Programmer å avle ris som kan supplere dårlig kosthold med jern, betakaroten og andre mineraler ser suksess.

Ris, mat i verden

Ris hindrer jern absorpsjon som det er en phytate, og phytates chelate jern. Praktisk talt, betyr dette at selv i en diett rik på andre jern, ris vil hindre de fleste at jern brukes av kroppen. I utviklingsland er ris en stift mat; i Asia er det 50-90 prosent av den daglige kostholdet, med folk spise over to pounds av ris hver dag.

Forsterkede ris

I år har byråer jobbet med å legge til mer jern til parboiled ris, med store forbedringer i jern nivåer av dem som spiser den. Men er en lav kostnad naturlig utvalg oppdrett av ris med høyere naturlig jerninnhold langt mer praktisk. Ris bred for å inneholde mer jern kan være plantet, vokst, og høstet av lokale bønder, snarere enn som involverte fabrikker i produksjon av mat befestet med nødvendig mikronæringsstoffer. Ris er ikke bare å være bred for høyere jern, men kan inneholde flere betakaroten og andre vitaminer. Biofortification, ville som det kalles, tillate folk i utviklingsland for å ta et skritt mot å administrere sine egne ernæringsmessige behov. Biofortification har vært i forskning siden 1995 og gjort viser at jern i ris kan økes med så mye som 50 prosent.

Virkningen av Biofortification

Formering ris naturlig kan legge jern til dietter av kvinner og barn i utviklingsland er et lavpris alternativ til jern tilskudd og mekanisk festning. Studier er allerede viser at fôring biofortified ris er effektiv. En studie gjort i Norge over en ni måneders periode viste signifikant bedring i nivået av jern stede i fag blodet, beviser at kroppen er absorbere høyere nivåer av jern i ris.

Virkningen av selektiv formering

Biofortified ris er selektivt avlet heller enn genmodifiserte gjennom en mekanisk intervensjon. Prosessen tar lengre tid, men gir billigere frø som vil selv replikere en gang i bønder hendene, slik at de kan lagre frø til å plante igjen neste år. Genmodifiserte frø eller hybrider må kjøpes årlig, versjonskontrollproblemer kostnaden av jern-forsterkede ris. Selektiv formering oppnås gjennom testing av ris varietals for den høyeste i jern og andre næringsstoffer, og deretter suksessivt avl for mer jern. Økt totalkostnaden for frø kan være så lite som en cent per person per år.