Vinterglans jord krav

October 14

Vinterglans jord krav

Vinterglans, også kjent som japansk spurge eller variegata vinterglans avhengig av variasjon, er en flerårig mellomstore klynge-forming, eviggrønne bunndekkende, ifølge Ohio State University. Plantene vokse til ca 10 inches høy og spredt sakte gjennom en kombinasjon av underjordiske løpere og skjeve øverste vekst. Vellykket dyrke vinterglans innebærer å velge et sted med skikkelig lys og grunnforhold.

pH-område

Vinterglans vokser best i jord som er surt til nøytralt. Det ideelle pH området for vinterglans er mellom 4,5 til 5,5, ifølge BackyardGardener.com. Gartnere som er usikker på pH-nivået i deres jord kan ønske å kjøpe en billig jord testing kit fra lokale jernvarehandel eller barnehager for å verifisere pH-verdier før planting vinterglans. Hvis jord testene viser en pH-nivået er høyere enn 7, er alkalisk jord og må endres før planting. Gartnere kan redusere pH-nivået i deres jord ved grundig blande i kompost, tørkede blader, sagmugg eller torv moss.

Jord sammensetning

Vinterglans kan vokse i en rekke jord typer fra sandfylte Clay, ifølge BackyardGardener.com. Sandbunn er preget av store, grove partikler og få næringsstoffer. Vann og luft passere lett gjennom sandholdig jord. Leire jord er preget av små partikler som holde sammen når det er vått, og presenterer en jevn tekstur når tørr. I motsetning til sandholdig jord holder leire jord næringsstoffer godt, men tillater ikke vann og luft til å lett passere gjennom. PerennialResourse.com notater dette bunndekkende anlegget kan vokse i gjennomsnitt til fruktbar jord. Yardener.com at sakte-utgivelsen gjødsel til jord i løpet av våren.

Fuktighet

Vinterglans har gjennomsnittlig vann behov, ifølge PerennialResults.com. Denne planten vokser best i jordsmonnet som er godt drenert men holdes fuktig. BackyardGardener.com anbefaler å gi plantene ca 1 tommers vann per uke. Jord bør holdes fuktig, men ikke ikke våt. Teksturen av jord skal holde på fuktigheten samtidig som overflødige vannet renne bort. Bruke et lag mulch til jord kan hjelpe jord beholde fuktighet og la plantene vokse raskere enn planter i områder som ikke var mulched.