Vinter Creeper planter

March 7

Wintercreeper (Euonymus fortunei) er en evergreen, vinelike busk som klatrer med antenne røtter. Anlegget er opprinnelig fra Japan, Korea og Kina, og er mye brukt som en bunndekkende beplantningen. Raskt voksende anlegget også hjelper kontroll erosjon på bakken.

Beskrivelse

Wintercreeper vokser 2 fot høy som en groundcover med spredning av opp til 50 fot. Motsatt, 1 til 2 inches lang bladene er ovale med sølv årer. Enkelte Sorter har gule eller hvite spraglete blader. En tredjedel tommer, lys oransje, uspiselige bær som følger siste uanselig liten blomstene også i vinter.

Kulturelle forhold

Anlegget er hardføre i USDA soner 5 til 9 og vokser best i områder med full sol dypt skygge. Transplantasjon til enhver tid av året i godt drenert jord i samme dybde som anlegget var i beholderen. Vann ukentlig og bruke vannløselig gjødsel våren. Anlegget er hardfør til lave temperaturer ned til minus 20 grader Fahrenheit.

Varianter

De mange variantene av wintercreeper inkluderer lilla-blad wintercreeper med mørk lilla vinter løv, smaragd n'gold med gule grenser blader, kewensis med svært liten løvverk og sølv queen med sølv hvit grenser løvverk som blir lys rosa i løpet av høsten.