Vinstokker som vokser i Full sol

December 7

Vinstokker som vokser i Full sol

Se ut vinduet i den solfylte hvelvingen hvor din gjerde eller steinmur sitter. Nå forestille det har en nydelig, lang vinranke komplett med frodig vegetasjon og vakre blomster drapert over det, vokser med svikte. Dette er en distinkt mulighet hvis du landskapet med vinstokker som trives i full sol omgivelser der de får så mye som seks timer med sollys i løpet av gjennomsnittlig dag.

Typer

Trompet kaprifolium er en blomstrende vintreet for full sol, kommer i kultivarer inkludert Blanche Sandman og Alabama Crimson. Bougainvillea vinrankene er en gruppe av 14 sun-loving arter fra Sør-Amerika. Alba og Prolific-brikke er kinesiske wisteria arter som er nære forbindelser til japanske og amerikanske wisteria vinrankene; alle gjør godt i full sol. Moonflower, jicama, lilla kransen, amerikanske bittersøt, herlighet blomst, kopp og skål vintreet, Carolina gul jasmine og dekorativ yam er full sol vinstokker også.

Geografi

Full sol eller ikke, noen vinrankene er ikke egnet arter for kaldt vær regioner mens andre har noen problemer vokser i kjøligere av US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner. En mulighet for USDA sone 3 er Kentucky wisteria sorten kalt Blue Moon, mens amerikanske bittersøt er en innfødt full sol vinranke for denne sonen. Sone 4 kandidater inkluderer trompet honeysuckle; wisterias etablere seg i områder som kjølt som sone 5. Bare varmt klima støtte lilla kransen, cypress vintreet, moonflower og dekorativ yam.

Funksjoner

Fargerike bær er en verdsatt dekorativ funksjon av vinstokker som trompet honeysuckle og amerikanske bittersøt. Attraktive og ofte duftende blomster er høydepunktene i mange av disse vinstokkene, inkludert wisterias, honeysuckles, bougainvilleaer og coral vine. Mens noen av vinstokker vil vokse i delvis skygge, produserer de mer blomster i full sol; bittersøt er et eksempel på dette. Rik, grønt løv som dekker en struktur eller vokser tykk nok til å tjene som bunndekkende er en viktig del av vinstokker. Carolina gul jasmine er eviggrønne, snu nyanser av gult eller lilla i kalde vintre.

Bruker

Noen av de mindre full sol vinrankene, som lilla kransen, fungere som beholder plantene og er egnet for bruk på balkonger, trellises og gjerder. Hengende fra søyleganger og arbors er mulige bruksområder for wisterias, men den japanske og kinesiske varianter krever en traust struktur å utvikle på siden de har stor bulk når eldre. Lengre vinrankene som bittersøt, økende til lengder på rundt 20 fot, er allsidig i at du kan trene dem på forskjellige strukturer, inkludert gjerder, vegger og innlegg, eller bruke dem på bakken for å skjule upassende rock hauger eller stubber.