Vinstokker og landskapsarbeid

October 1

Vinstokker og landskapsarbeid

Vines tjene flere formål i et landskap. De kan hjelpe kamuflasje stygge områder, myke skillene på gjerder eller forbedre funksjonelle stykker, for eksempel åpne paviljongene. Vines tilbyr ekstra farge og tekstur, og de er lett å vokse og krever bare minimal omsorg. Når plante områder bli sparsom, eller hvis du bare trenger å ta landskapet i en ny retning, kan du vurdere å plante vinstokker.

Typer

Det finnes tre typer vinstokker basert på hvordan de klatre: twining, klamrer seg eller tentakler. Twining vinstokker vind deres stammer rundt en støtte. Klamrer seg vinstokker fester seg til en overflate med antenne rootlets eller tentakler som har selvklebende tips. Tendril vines, som blad, vikle rundt støtte de kontakte.

Kulturelle krav

Vines dyrkes i containere kan være plantet året rundt mens nakne forankret vinstokker skal plantes på våren før ny vekst begynner. De fleste vinranker vokser lett og foretrekker godt drenert jord. Befruktet etablerte vinstokker, dårlig vekst, våren med en 5-10-5 gjødsel.

Vanlige varianter

Det er nesten en uendelig liste av vinstokker, men de falle i en av tre kategorier: woody, årlig eller flerårig. Wisteria sinesnsis - kinesisk wisteria - er en woody vinranke som vanligvis dyrkes i hager hovedsakelig for sine velduftende, violet blue. Kinesisk wisteria vokser til ca 25 fot. Ipomoea alba Moonflower er en årlig klatreplante med brede, hjerte-formede blader og hvite blomster enn åpen om natten. Vinifera druer er flerårige vinstokker vokst for deres store blader og frukt.

Støtte

Gi nøye overveielse for materialene som brukes til å konstruere en støtte for vinstokker. Når du velger metaller, råder Velg en som ikke vil rust, som kobber eller aluminium, University of Missouri forlengelsen. Mest holdbare skogen vintreet strukturen støtte inkluderer cedar, redwood og cypress. De beste for twining og tendril-type vinstokker er trellises, arbors og ledninger. På grunn av sin tendens til å forårsake alvorlig skade tre, er klamrer seg vinstokker best dyrket på murstein mur- eller betongvegger.