Vinstokker med lilla blomster det åpne & nær

April 4

Vinstokker lilla blomster er vanligvis dagaktive. Dette betyr at blomstene åpner i løpet av dagen så de kan være pollinated av bier, fugler og andre insekter. Blomster som er nattlige eller åpne om natten, er vanligvis hvit så de kan lett bli sett og pollinated av møll og flaggermus.

Blåregn

Den japanske wisteria (Wisteria floribunda), kinesiske wisteria (Wisteria sinensis) og amerikanske wisteria (Wisteria frutescens) er løvfellende, twining vinstokker duftende, blåaktig lilla blomster. Alle trenger å være plantet i full sol. Japansk wisteria har lengre bloom og vil vokse i UDA soner 5 til 9. Den har en moderat vekst og kan bli opp til 30 fot. Amerikanske og kinesisk wisteria vokse raskere og kan bli opp til 50 fot. Begge er hardføre i soner 6 til 9.

Kopp og skål Vine

Kopp og skål vintreet (Cobaena scandens) er en øm tropiske flerårig dyrket som en årlig. Det kan vokse opp til 25 til 30 fot plantet i full sol. Sine tentakler trenger noen form for støtte. Blomster være lilla, lavendel eller hvit og ha en ubehagelig odor når først åpner på forsommeren. Den trenger en fuktig, godt drenering jord.

Hyasinter Bean

Hyasinter eller indisk bean (Dolichos lablab, Lablab purpureus) er en raskt voksende årlig med twining stammer som er lett å vokse. Det kan vokse opp til 20 fot lang og trenger en sol eksponering. Den trenger en lys, fuktig jord skal befruktes med lav-nitrogen gjødsel. De lilla blomstene følges av lilla bønne pods.

Fiveleaf Akebia

Fiveleaf Akebia (Akebia quinata) er en deciduous til semi evergreen twining, flerårig vintreet. Det vokser raskt og kan bli opp til 30 til 40 fot. Plante den i full sol til moderat skyggen i USDA sonene 4 til 8. Blomstene er små med en krydret duft og blomst i midten av våren. Lilla kultivarer inkluderer "Rosea" og "Lilla bukett."

Morning Glory

Morning glory (Ipomea purpurea, Ipomoea tricolor og hybrider) er en raskt voksende årlig. Det foretrekker en godt drenering, fuktig, sandholdig jord, men vil tolerere de fleste jord. Den har twining stammer som trenger en solid støtte. Det kan vokse opp til 15 fot lang. Den trenger en sol eksponering.

Søt Pea

Søt pea (skogvikke odoratus) er en raskt voksende årlig. Det vokser opp til 6 fot høy i full sol til delvis skygge. Den har twining stammer liker temperaturer og en fuktig, godt drenering jord. Beskjæring gamle blomster kan øke blomstrer. Blomstene har en honning-oransje duft og kan være lilla, blå, rosa, rød eller hvit.