Vil Salt drepe busker hvis helles rundt foten?

November 30

Salt eller natriumklorid kommer i ulike former som bordsalt brukes i kjøkken, minelagt rock salt eller salt i de-icing lastebiler. Uavhengig av sin form, salt er svært skadelig for alle planter, inkludert busker. Folk har anerkjent toksisitet av salt siden antikken da den ble brukt til å drepe fienden avlinger. Helle salt i bunnen av noen plante, inkludert en busk, vil drepe den.

Salt i røtter

Salt består av natrium og klorid og ioner både separat når salt kommer i kontakt med vann. Natrium ioner erstatte raskt andre næringsstoffer som kalsium, magnesium og kalium i jord, noe som gjør dem utilgjengelige for planter. Kloridioner begynner å absorbere fuktighet i jordsmonnet og røttene, som fører til dehydrering. Kloridioner blir transportert til løvverk der de forstyrre fotosyntese og klorofyll.

Salt på planter

Eksponering for over bakken busk deler til salt forårsaker så mye skade som når salt brukes til røttene. Dette skjer vanligvis når busker er i veien de-icing lastebiler eller vokser i kystområdene. Symptomer på over bakken anlegget eksponering inkluderer vansiret stammer og løvverk og reduserte totale anlegget. Skadet busk områder starte tufted ny vekst referert til som hekser kost. Bladverket er brent, svidd eller brun. Det kan være en synlig opphopning av salt på anlegget løvverk.

Å redusere skader

Når plante busker i kysten hager, sikre anleggene ikke utsettes for salt spray. Plassere midlertidig burlap gjerde rundt busker plantet nær veier å beskytte dem mot salt hvor de-icing lastebiler er sannsynlig å skade. Holde busker i god helse ved å gi tilstrekkelig gjødsel og vann vil gjøre plantene mer tolerante midlertidig salt-indusert skade. I saltvann jord er det beste alternativet å bruke planter som er salt tolerant eller halophytic i naturen.

Forbedre saltvann jord

Høye nivåer av saltholdighet i jord negativt påvirker vekst av busker i samme måte som når salt helles i anlegget basen. Fastsette jord saltholdighet legger til organisk materiale i jord, da dette øker fuktighet oppbevaring kapasitet i jord og forbedrer struktur. Vann busker i saltvann jord dypt som dette hjelper å skylle ut overflødig salt fra jorden. Mulch busker for å hindre salt buildup rundt rotsonen. Gjennomføre jordtester regelmessig og bruke gjødsel som indikert av testresultater.