Vil Roundup drepe Bar Harbor Juniper?

January 21

Bar Harbor einer (Juniperus horizontalis "Bar Harbor") fungerer godt som en bunndekkende, utformet for å hindre erosjon og gir en attraktiv topping bakker eller andre områder hvor du trenger lite vedlikehold dekning i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4b til 9. Det vil ikke tolerere mange plantevernmidler som berører bladverket, inkludert de som inneholder roundups virkestoffet, glyfosat.

Hvorfor bruke glyfosat?

Glyfosat fungerer som et kraftig postemergent, ikke-selektivt ugressmiddel. Dette betyr at det dreper nesten alle plante det berører, vanligvis innen en dag eller to. Det er spesielt nyttig når du har mange ugress i en liten plass; Du kan slå dem ut uten å måtte grave ut hver individuelle Luke av røttene. Men fordi det er ikke-selektivt, kan det også drepe din Bar Harbor juniper hvis du lar den flytende touch juniper bladverket.

Hvordan glyfosat fungerer

Glyfosat er en plante gift som absorberes av bladene. Plantegiften går over i anlegget karsystemet, flytte hele anlegget som anlegget transporterer næringsstoffer til sine blader, stilk og røtter. Det dreper anlegget fra innsiden, forårsaker bladene til wilt og røttene til å skrumpe inn. Ifølge Roundup produsenten Monsanto lekke ikke det gjennom jord, noe som betyr at du kan spray den rundt røttene av andre planter, så lenge du ikke berører bladene.

Skade på einer

Et problem med Bar Harbor juniper planter er spre evne. For å tjene som effektive bunndekkende eller erosjonssikring, planter må være plassert nær nok til hverandre som spredning grener til slutt overlappe. Dette gir rom for ugress å rote gjennom bladverket, men det gir ikke deg en enkel måte å spray ugress med glyfosat uten sprøyting juniper bladverket også. Noen dråper glyfosat kan opprette dødpunkter i de grønne nålene men la planten live. Sprøyting en hele Luke, men kunne drepe alle juniper nålene rundt ugress, og påsprøyting kunne bruke nok av kjemisk for å drepe juniper anlegget også. Hvis du må bruke glyfosat i din Bar Harbor einebær, dyppe en liten pensel i Plantegiften og maling bladene av ugress slik at du ikke utilsiktet spray einebær.

Bli kvitt ugresset

Det finnes andre alternativer foruten glyfosat å kvitte seg med ugress i din Bar Harbor einebær. Trekke dem for hånd er effektiv, men husk å bruke hansker for å forhindre hudirritasjon fra stikkende juniper nålene. Mange plantevernmidler designet for å målrette bestemte ugress kan skade din Bar Harbor einer, som de som inneholder fenoxaprop og fluazifop, men det er noen som er merket som sikker for einer, som bentazon. Les etikettene nøye for å sikre er at Bar Harbor juniper inkludert i listen over trygge planter.