Vil min plante vokse tilbake neste år hvis jeg plukke knopper ut av det?

September 15

Vil min plante vokse tilbake neste år hvis jeg plukke knopper ut av det?

Hvorvidt en plante reproduserer uten knopper, avhenger av reproduksjon syklusen av denne typen anlegg. Noen planter gjengi fra frø som produseres i en blomst, noen vokse frø i pods at skjemaet separat stilkene og andre reprodusere under bakken. Det er viktig å forstå livet syklus av anlegget samt hardiness i klima før beskjæring av knopper.

Blomstring ettårige

En årlig anlegget er en som ikke er hardføre nok til å fortsette veksten etter det første året. Disse typer planter er avhengige av frøene til å reprodusere. Frø er dannet i blomsten som den blomstrer og som blomsten modnes og fades frøene også modne og utgis for å falle til bakken. Disse frø bli sovende til neste våren når de begynner å vokse og form en ny plante. Hvis alle blomsterknopper på dette anlegget er snipped før de produserer frø, vil anlegget ikke komme tilbake igjen neste år.

Pod produserer planter

Mange trær og noen planter vokse frøene i en separat pod som vokser fra en stamme i stedet for i bunnen av sine blomster. Med denne type anlegg forstyrre snipping tilbake knopper av bladene ikke anlegget reproduksjon så lenge de tørkede frøkapslene urørt.

Underjordiske anlegg reproduksjon

Planter som reprodusere underground som iriser, løk og yams gjøre ved corms og pærer hvor anlegget multipliserer og danner duplikater av opprinnelige anlegget. Hvis knopper av en iris-anlegget er rykket det vil ikke påvirke gjengivelse syklus av anlegget fordi disse blomstene er uninvolved i prosessen, og selv om løk produserer frø i sine blomster, de ikke stole utelukkende på dem for reproduksjon og vil derfor livssyklusen vil ikke sies opp av klipping alle knopper.

Spre og krøp planter

Mange planter reprodusere gjennom sine røtter i form av rotstokker og stolons. Crepe myrtle, hårete willow-urt og ingefær er noen av disse typer planter. Dette anlegget gjengir ved å spre røtter som ligger rett under eller over overflaten av jorden; spirende nye planter som røttene vokser ut på avstand fra den opprinnelige anlegget.

Invasjonen planter

Planter som reprodusere danner frø, samt gjengi under bakken kalles invasiv evne til å formere seg raskt og ta over et område. Med en invasiv plante, vil klipping blomsterknopper bare senke produksjonen litt fordi sine røtter fortsette å produsere nye planter selv uten frø.