Vil kjøle blomster skade dem?

October 23

Vil kjøle blomster skade dem?

Nedkjølt tilfeller holde blomster i blomsterhandler butikker og dagligvare butikker, men hemmeligheten for å holde blomster frisk er mer komplisert enn bare en boks med roser i en konvertert bakverk case. Kjøleskap ved korrekt temperatur, kan blomster transporteres fra over kontinentet eller rundt i verden og blomst som om de hadde vært plukket dagen før de når mottakeren døren.

Respirasjon og temperatur

Planter vokser og blomstrer ved å konvertere sollys i karbohydrater i blader og bærer næringsstoffer opp fra jorden til den voksende tips eller blomster å lage vev. Fotosyntesen og konvertering av næringsstoffer til vev er anlegget versjon av åndedrett. Blomstrende liv mål blomstrende planter og krever økt åndedrett. Som temperaturen varm behandle planter sollys, næringsstoffer og vann raskere, gir økt energi trengs av blomster. I tillegg genererer prosessen med åndedrett selv varme, påskynde blomstrende prosessen. Kjøleanlegg bremser ned anlegget åndedrett.

Vann og respirasjon

Vann reiser mellom lag av vev blader og stammer som en del av åndedrett. Kommersielle blomst dyrkere "hardner off" blomster umiddelbart etter innhøsting av stuper kutte stammer i vann og et karbohydrat som sukrose, erstatte vann levert av anlegget. Blomster er deretter plassert i bokser og kjøling på laveste temperaturen mulig for hver blomst utvalg. Blomsterhandler tilfeller opprettholde ofte relativ fuktighet mellom 85 og 95 prosent å holde kronbladene og vev hydratiserte og myk. Når vann berører stammer i en bøtte eller vase, begynner lungeredning prosessen.

Lavtemperatur terskler

Forfatteren Norah T. Hunter sier optimal Lagringstemperatur er 32 F, selv om blomster arrangert for to eller tre dager vil holde hvis lagret på 34 til 40 F. Når temperaturene slippe under 32 grader, is krystaller form anlegget vev, dehydrating vevet og piercing overflaten. Tropiske og sub-tropiske blomster som camellias, orkideer, amaryllis, fugl av paradis og protea, men vil reagere lavere temperaturer måte roser og liljer svare på frysepunktet; de må holdes i varmere tilfelle avkjølt bare mellom 50 og 60 F.

Andre hensyn

Selv om kjøling og hydrering treg åndedrett, stoppe de ikke den. Nedkjølt blomster trenger lys å opprettholde fargen og planter avgir vann, karbondioksid og etylen. En av disse biprodukter, etylen spurs modning i frukt og grønnsaker og modning i planter. I blomsterhandlers tilfelle fjerner ventilasjon etylen. En forbrukers kjøleskap, men en vase av roser ligger ved siden av en hylle som inneholder epler, store outgassers av etylen, ville fordel lite fra kjøligere temperatur.