Vil gjødsel drepe treet stumper?

December 1

Vil gjødsel drepe treet stumper?

Problemet med å bli kvitt trestubber oppstår før eller senere i nesten alle hager. Om det er lett å fjerne treet stumper av saplings med litt graving og rot kuttet, er det ikke så enkelt med større trær. Det kan ta opptil en uke med hardt arbeid å grave ut en 6-tommers-diameter stubbe ved graving og dra den med en vinsj. Det andre alternativet er å la stubber forvitrer (se referanse 1). Gjødsel kan brukes til å drepe treet stumper også siden nitrogen i gjødsel kan brytes stump (se referanse 2).

Ved hjelp av gjødsel å drepe treet stumper

Trær har svært dype røtter, og dette er den viktigste grunnen til hvorfor deres stubber er ofte nesten umulig å bli kvitt. Trær er sannsynlig å vokse tilbake igjen hvis deres stubber ikke fjernet eller ødelagt. Bruke gjødsel er en naturlig måte å drepe stump. Når treet er kuttet av, bor mange dype hull i stump og fylle dem med en høy-nitrogen gjødsel. Nitrogen strømmer sopp i stump og dette begynner å bryte ned tre. Mens nitrogen arbeidet for å utvikle sopp, holde stump fuktig. Når sopp er godt utviklet, vil de begynne å oppløse stump og det vil dø av (se referanse 2).

Epsom Salt og stein Salt

En annen middel for å ødelegge trestubben er å bruke Epsom salter eller rock salt til røttene. Først kutt treet så nær bakken som mulig. Rikelig dekke stubbe og røtter med enten salt og dekk med skitt. Sjansene er at treet ikke vokse tilbake igjen. Salter drepe røttene og holde stump fra voksende (se referanse 2).

Kaustisk Soda

Kaustisk soda hjelper også drepe treet stumper. Lage en kaustisk soda løsning ved å blande en del kaustisk soda med to deler vann. Hell sjenerøst på stabben. Det tar tre eller fire liberale programmer blanding å drepe av stump helt (se referanse 2).