Vil en Coleus plante vokse fra et blad?

January 3

Vil en Coleus plante vokse fra et blad?

Coleus vil vokse en ny anlegg fra et enkelt blad. Faktisk trenger du ikke engang en hele blad; en ny plante kan dyrkes fra en del av et blad. Coleus er en av de enkleste plantene å vokse fra borekaks, lett heie og vokser en ny plante. Opprinnelige bladet vil skrumpe og dø som nye planten vokser.

Mor anlegget

De nye anleggene vil ha alle kvalitetene av mor anlegget, både gode og dårlige. Det er viktig å velge en sunn mor, fri for skadedyr og sykdommer. Velg en som har farge og andre egenskaper som du ønsker. Din nye planter vil være identisk med mor når de vokser.

Skjæring

Sterilisere en skarp kniv eller beskjæringssakser i rubbing alkohol. Velg beste bladet på anlegget og kutt den av på stammen under bladet. Noen gartnere foretrekker å dyppe kuttet stammen i heie hormon, men dette ikke er nødvendig for coleus.

Heie

Sett inn utklipte stammen i en liten pott med fuktig sand eller potting blanding. Skyv bladet omtrent halvveis i jorden. Holde jorda fuktig, men ikke våt. Bladet vil røttene og begynne å sette ut nye skudd innen 2 uker.

Fuktighet

Den viktigste faktoren i utryddelsen coleus fra stammer eller blader er å holde kutte fuktig, men ikke våt. Siden kutte har ingen røtter og kan ikke ta opp vann, er det avhengig av fuktighet i jordsmonnet og luft å holde det tørker ut. Plassere kutte i en plastpose eller under en plast kuppel øker fuktighet og holder kutte tørker ut. For mye fuktighet i jordsmonnet må imidlertid unngås for å hindre kutte fra råtnende.