Viktorianske vindusstiler

October 27

Viktorianske vindusstiler

Viktoriansk arkitektur er kjent for sin Dukkehus utseende og arkitektoniske kompleksitet. Interessante elementer florerer, men viktorianske Vinduer er et samlingspunkt i alle viktorianske struktur. Varierer i stil fra enkel skyvevinduer til mer komplekse buede og glassmalerier, kan en viktoriansk strukturen ha mer enn et halvt dusin forskjellige vindusstiler.

Sash

Rammen er en enkel multipaned vindu preget av dens evne til å skyve åpne vertikalt på et wiretrekk-system. Vinduet sash kan være en enkel to-vindusrute vindu, eller et mer sammensatt vindu der glassert delene av glass er delt av muntin barer. Muntin barer er tre eller metall barer som holder glasset i et vindu og er ansvarlig for diamant og firkantede mønstre i glassvinduer. Enkelt hang sash tillater bare den nederste ruten til å flytte, mens dobbel hang stilen gir både øvre og nedre rutene til å flytte.

Casement

Casement windows er skyvevinduer preget av deres evne til å åpne seg vannrett. Hengt med en talje, er casement windows hengslet. Som vinduet tradisjonelle sash blir glassert deler av glass i et casement vindu holdt sammen av tre eller metall muntin barer. Casement windows består av windows på en hengslet ramme, låsene å holde vinduene lukket vinduet forblir til rekvisitt seg åpne.

Cameo

Cameo er elliptisk windows installert vannrett. Disse vinduene er enten helt stasjonære, eller åpne ut langs den vannrette aksen. Cameo windows installeres ofte i gables, over andre vinduer for vekt eller innendørs over døråpninger. Etter dette gamle hus, var "Cameos ofte slo inn i veggene langs oppføring hallene for dronning Anne hjem." Cameo windows er ofte rikt utformet og nesten alltid igjen unclad av vinduet påkledning.

Buet

Buede vinduer er plassen i bunnen og buede øverst. Rutene i vinduet buet holdes sammen av tre eller metall muntin barer, og om disse windows ofte ikke åpne, de kan være hengslet for å åpne som casement windows eller installert med en wiretrekk som skyvevinduer. Buede vinduer kan ha en buet bue på toppen, minner om klassisk gresk-romersk arkitektur, eller det unikt viktorianske pekte Dukkehus buer.

Aksent

Aksent er Vinduer med bly eller farget glass mønstre. Dette gamle huset kaller dem smykker av viktoriansk arkitektur. De brukes sparsomt, men gi et snev av forseggjort nåde hvor de brukes. Blomst mønster er populære i viktoriansk strukturer og disse vinduene er ofte laget av glassmalerier.