Viktorianske gardin stiler

May 20

De fleste amerikanske byer og tettsteder inneholder noen viktoriansk hus bygget rundt århundreskiftet 1900-tallet. Disse grasiøs, utsmykkede, multiwindowed hjem var en standard skjønnhet i mange år, så ble mindre populær som smaker endret. På begynnelsen av 2000-tallet, viktorianske hus og innredning gjenopplivet og om huset er en ekte antikk eller en moderne versjon av en antikk, krever sine windows en viktoriansk behandling.

Blonder gardiner

Blonder gardiner partner med viktoriansk interiør er perfekt så lenge den totale effekten ønsket ikke altfor formelle. Hvis rommet er å utnytte sollys om dagen, blonder gardiner vil skape en myk, diffus effekt på rommet og blokkerer ikke visningen på utsiden. Avhengig av tettheten av blonder, kan gardiner gi litt privatliv natten. Lisse gardinene har klar fordel av å være lett å vedlikeholde fordi de er vaskbare og krever ingen spesialbehandling til tross for denne lekkerbisken av sitt utseende.

Kniplinger mønster

Valg blant mønstre i viktoriansk blonder er nesten ubegrenset for de inkluderer stilisert design i florals, geometrics og Sammendrag, gi dekoratør eller hus med mulighet for koordinere mønstre med møbeltrekk eller teppe. En enklere effekt er blonder stoff noen ganger designet i enkel netting eller ren deler bundet med flott broderi på hem eller sider. Bare enkle valg om blonder er fargen: vanlig hvit og ecru er mest autentiske til viktoriansk interiør, mens pasteller ikke.

Lace Curtain Styles

Lace curtain stiler er store fordi blonder er så tilpasningsdyktige. En formell rommet, kan blonder paneler være gulv-lengde, krysset i center knyttet tilbake med bånd og drapert med en forseggjort blonder skjerf på toppen. I et kjøkken, kan kort blonder nivåer være koblet på gardinstenger som kafé gardiner. Blonder passer også i soverom, barnas rom, spiserom og selv i bad. Hvor personvern er nødvendig, kan blonder kombineres med rullegardin nyanser eller blindene.

Toile og blomstrete stoffer

For mer formell behandlinger, kan viktoriansk interiør bli styrket med tunge bomull stoffer som toile eller florals i dempede farger. Noen ganger finnes geometrisk design i riktig viktorianske stoffer. Laget i gulv-lengde paneler, kan disse gardiner kombineres med blonder eller sheers skille de ugjennomsiktige delene. Tyngre drapery paneler kan være åpen på dagtid innrømme lys, men lukket natten for personvern.

Fløyel, sateng og mer

Sannsynligvis mest tradisjonelle i viktoriansk interiør er formell draperier i luksuriøse tekstiler og dype farger. I tillegg til de mørkere fargene, er disse gardiner ofte prydet med frynser, dusker, broderi og appliques. De er alltid full lengde, kan søleputt på gulvet og kan knyttes tilbake med pyntegjenstander laget av metall eller juveler. Den mest hensiktsmessige stoffer er heldekkende farge jacquards, fløyel, delustered sateng og tunge taffeta. Gardiner valgt for broderi med crewel design er noen ganger gjort av diagonalt vevd serge i ull eller kombinasjoner av fiber. Den eneste mønsteret brukte for formelle draperier kan være jakobinske design.