Veps som lever Underground

May 25

Folk antar ofte at veps live over bakken fordi de er mest sett flyr rundt og hekker verandaer og vinduskarmene. Men noen veps opprette sine elveblest overground, gjør tunneler for store kolonier å leve sammen. Tilsvarende lever noen veps arter, nesting under jorden for å sette inn egg og deretter går videre. Underground-levende veps har også en tendens til å lamme byttedyr, som de så ta til deres tunneler for mat.

Yellow Jackets

Gul jakke veps er små gule og svarte veps som bygger koloniene under bakken. De er ekstremt aktiv i de varmere månedene, men lå latent i vinteren når temperaturene slippe under frysepunktet. De kan være aggressiv renovasjonsarbeider i høstsesongen som de samle mat og ting å bygge reirene sine, ofte velger å sette opp hjem i gamle gnager hull.

Cicada mordere

Cicada mordere er så kalt på grunn av kvinnelige vepss evne til å lamme en cicada og begrave dem i underjordiske tunneler for hennes unge å spise. Dette bestemt arter av veps kan få opptil 2 inches i lengde på full modenhet. De er svarte med gule tegninger og har rusty-farget vinger. I motsetning til gul jakke veps bor cicada killers ikke i koloniene. I stedet bor de ganske enslig liv. Etter fylle en tunnel med to sikader og ett egg, vil kvinnelige veps forsegle av tunnelen og gå videre. Grubs klekkes, feed på sikader og deretter komme sommeren som en moden veps.

Threadwaisted veps

Threadwaisted veps er blå og gullgraver veps som sover natten i bakken, men deretter stige tidlig på morgenen og tilbringe sin dag på jakt etter mat. De som cicada killer-veps er en ensom arter som legger egg og deretter forlate ungene sine.

Golden Digger veps

Golden digger veps vokse 1 tomme lang og har en rødlig oransje mage med en svart tips. De bygge tunneler for å legge sine egg og som cicada mordere, har muligheten til å lamme en rekke byttedyr å forlate i sine tunneler for sine små når eggene er klekket. Gresshopper og sirisser er to av de vanlige insektene lammet og igjen.

Scoliid veps

Scoliid veps har en svart hode og nakke, svarte vingene og lyse orange og gul markeringer. Dette bestemt arter av veps er også ensom og vokse til å bli om lag tre fjerdedeler av en tomme lang. Veps ovenfor, kvinnelige veps svir og lammer insekter, selv om scoliid veps tendens til å fokusere på bille grubs. Når lammet, legger kvinnelige eggene på bobla. Kvinnelige bygger deretter et kammer rundt egg og bille slik at når egget lukene baby scoliid veps kan mate på beetle grub.