Veps i peiser

April 11

Veps i peiser

Veps omfatter en rekke insekter som kan variere fra veldig små til ganske store. Gruppen omfatter vanlige som papir veps, mud daubers og gule jakker. Insekter noen ganger hekke rundt hjem og finner seg innendørs gjennom åpninger som peiser. Veps brodd og utgjøre en alvorlig fare for de som er allergisk mot gift.

Vaner

De fleste veps er sosiale skapningene som bor sammen i koloniene. De våren opp fra en enkelt befruktet kvinner som har overlevd vinteren og produserer en ny generasjon. Veps konstruere reiret stille, skjermede steder og mate deres unge på live insekter, åtsel og søppel. Vepsene kan være gunstig i det de nedskrive antallet av insekter som kan ødelegge trær, avlinger og planter.

Sesongmessige forekomst

Ifølge Colorado State University, veps koloniene er små våren og øke over sommeren, så det er best å eliminere dem tidligere enn senere i sommermånedene. Veps veps kan bli svært aggressiv i høst måneder, så behandler så snart du oppdager veps inn ditt hjem fra peisen.

Mekanisk kontroller

Bruker din peis er den beste måten å eliminere veps som kan ha tatt bolig i Pipa eller Pipa. Varmen vil drive dem ut, og varmen er også kjent for å antennes papir veps. Bruk alltid beskyttelsesklær når belysning ilden for å unngå å bli sittende fast av spredt veps. Hvis du har glassdørene på peisen, lukke dem å unngå varme stasjonen veps inn i rommet. Ifølge University of Minnesota, kan du også dekke et synlig reir med en plastpose om natten når veps er mindre aktive, kutte det ned og forsegl posen tett. Deretter fryse bag eller i den varme solen og veps vil dø.

Kjemiske behandlinger

Insektmidler kan brukes til å eliminere veps fra peisen og andre fuglefjell områder i hjemmet. University of Kentucky anbefaler en Sevin eller Ficam støv brukt med en støvkost. Veps og hornet spray også er kommersielt tilgjengelige og kan drepe veps kontakt. Ikke stå under hekkeområder når sprøyting for å unngå fallende insekter. Du bør vente en dag å sikre at alle veps er drept og deretter slå ned reiret hvis det er synlig å unngå å tiltrekke andre scavenging insekter.

Forebygging

Forlater din peis ubrukte vil invitere insekter og andre skapninger å bruke systemet for fuglefjell. Tenne bål regelmessig for å tømme flue og peis. Plasserer en lue med en finmasket på skorsteinen vil bidra til å holde veps fra å lage en praktisk reir av peisen din.