Ventilasjon krav for flate tak

June 27

Flate tak er langt mer vanlig på kommersielle strukturer enn på bolig seg. De fleste hjem med buet tak i stedet. Hvis du bor i et hjem med flatt tak, er det kritisk viktig å ta fuktighet kontroll hensyn som flate tak er langt mer utsatt for fukt og luftfuktighet problemer enn buede tak. Ved å gjøre noen forsiktig hensyn, men kan du utforme et ventilasjonssystem for din flat tak til å effektivt fjerne fuktighet problemer.

Flate tak og fuktighet

For å forstå hvordan du utformer en arbeider ventilasjonssystem for din flat tak, er det nødvendig å forstå hvorfor flate tak har mer fuktighet problemer enn buet eller skråstilt seg. En typisk design for flatt tak inkluderer en strukturell roof dekket, en ugjennomtrengelig vanndamp barriere, isolasjon og en ugjennomtrengelig taktekking membran. Alle disse komponentene kan sammen enkelt lage en vanndamp felle, der fuktighet soaks isolasjon og er forhindret fra å forlate taket av ugjennomtrengelig lag over og under isolasjon.

Pust åpninger

Hensyntatt utformingen av typiske flatt tak, er nøkkelen til å forebygge fuktighet problemer i din flat tak å tillate fanget fuktighet og damp en bane for å unnslippe taket uten at en bane for ekstra fuktighet å gjøre sin vei inn i taket. Pust vents eller stabel vents er et ideelt valg for å oppnå dette. de kanne tillate fanget vanndamp å forlate taket men dekkes for å hindre nedbør og andre fuktighet inn taket via vents.

Installasjon Tips

Alltid konsultere en taktekking entreprenør for retningslinjer om hvor og hvordan du installerer din pust vents og alltid følger produsentens instruksjoner for installasjon. Generelt, men pust ventiler er vanligvis installert per hver 1000 kvadratmeter føtter taket plass og plassert dypt nok i taket for å trenge de uinntagelig membranene. Hvis du har et stivt isolasjon i taket ditt, er det vanligvis lurt å erstatte den med løs form isolasjon i området umiddelbart rundt pust ventilen.

Andre hensyn

Det er viktig å forstå at installere pust vents på din flat tak vil bare hindre fremtidige fuktighet problemer, men er stort sett ineffektiv i tørking tak som allerede er våt. Hvis du mistenker at du taket allerede har fuktighet fanget i den, er det nødvendig å først trekke opp taktekking materialer og erstatte noen isolasjon som har vært utsatt til fuktighet. En unnlatelse av å gjøre dette vil bety at taket ditt vil fortsette å lide fukt og luftfuktighet problemer selv etter at pust luftinntakene er installert.