Ventilasjon alternativer for en kjele i en ferdig kjeller

September 21

Hvis du bruker en kjele eller ovn som en varmekilde for ditt hjem sentralfyr, må du vurdere riktig ventilasjon for apparatet. Kjeler og andre forbrenning apparater produsere potensielt giftig biprodukter kan sette familien helse risiko og korrosjon og strukturell skade ditt hjem. Hvis du planlegger å installere en kjele i en ferdig kjeller, krever tilstrekkelig ventilasjon flere hensyn.

Kjele røykrør

Vanligvis ventilerer en kjele forbrenning relaterte produkter gjennom en Pipa eller Pipa-lignende kjele flue. Derfor er det første du må vurdere når du installerer en kjele i kjelleren ferdig hvis ditt hjem kjele røykrøret når til kjelleren. Hvis ikke, må du legge til røykrøret slik at det gjør eller installere en ny kjele røykrøret helt. Noen nye og svært effektiv kjeler (de med en 90 prosent AFUE rangering eller høyere) egentlig trenger ikke å være ventilert gjennom en kjele røykrøret hele men kan luftes direkte til utsiden av hjemmet.

Fyrkjelen effektivitet

Alder og effektiviteten av kjelen spiller en viktig rolle i å velge et ventilasjonssystem. Nyere, høyere effektivitet kjeler produserer færre forbrenningsgasser enn eldre modeller, og disse gassene er produsert ved lavere temperatur enn forgjengerne eldre, mindre effektiv. Nyere kjeler ekstra mer brukbare varme fra forbrenningsprosessen. Derfor hvis kjelen du plan å installere i kjelleren er ny og svært effektiv, må du sannsynligvis en mindre flue å redusere kjele ineffektivitet. Røykrøret må også være doble vegger i stedet for å enkelt vegger, fordi lavere temperatur forbrenning biprodukter kan produsere giftig, etsende kondens på innsiden av røykrør. I en ferdig kjeller er kondens ikke sannsynlig å skjemaet fordi temperaturforskjeller mellom innsiden og utsiden flue røret ikke vil være så ekstreme som i en uferdig kjeller. Men det er fremdeles best å feile på siden av varsomhet ved å installere en toveggede flue.

Røykrøret fôr

En flue brukes for en kjele i kjelleren må være foret med et materiale som kan motstå korrosjon av forbrenning biprodukter. Ifølge US Department of Energy er den beste typer fôr for dette formålet brann leire, mur liner eller en ettermonteres metall røykrøret liner. Like viktig som å installere duken, men er periodisk inspeksjon fôr for å sjekke om det er skadet eller degradert, og reparere eller erstatte det hvis det er.

Andre hensyn

Når du har gjort godt informerte beslutninger om hvordan å ventilere en kjele i ferdige kjelleren, er arbeidet ditt ikke fullført. Huseiere må sjekke røykrøret, flue fôr og spesielt segl mellom kjelen og røykrøret minst én gang hvert år for korrosjon og skade. Forbrenning biprodukter som en kjele produserer inkluderer karbonmonoksid og andre skadelige stoffer, så tidlig deteksjon av skader som kan lekke disse biprodukter i hjemmet er kritisk viktig for sikkerheten til din familie.