Velg Gazanias

June 4

Velg Gazanias

Gazanias er solen-kjærlig flerårig planter innfødt til Sør-Afrika. De innfødte og hybrid gazanias tilbyr blomster i pastell og dristige farger. Disse lavt voksende planter tåler dårlig jordsmonn, tørt klima og varme. De vil sette opp med saltholdig luft og fortsatt blomstrer kraftig.

Instruksjoner

•Gå til en hage senter eller lokale barnehager å velge gazanias. Deres farger og ulike viser tidlig slik at du kan se blomster nøyaktig slik de vil vokse i hagen. Gazanias vokser så lett fra borekaks og planter at mange gartnere kjøpe planter i stedet for frø. Plante gazanias i solfylte steder hvor de vil tørke ut regelmessig. Gazanias er tørke tolerant og utmerket for dårlig jordsmonn hager. De er flerårige i varme klima, behandle dem som ettårige i kaldt klima. I kaldere områder de gir sensommeren og høsten blomster.

•Velg etterfølgende gazanias for wide-sprer groundcover i mild eller tørre klima. Disse gazanias har sølvfargede blader og blomster. De dekker bakken og tørre områder. Når etablert, krever etterfølgende gazanias lite vedlikehold enn enkelte vann og noen nitrogengjødsel. De kan dø ut steder og la et gap i den bunndekkende beplantningen. Bare bryte av nærliggende borekaks eller forankret stykker og vann til utfylling gazanias slå rot. Kurvblomst Bunndekkende beplantning er mindre enn 1 fot høy.

• Søk for Semi-etterfølgende gazanias for mindre områder. Disse gazanias er ikke så godt kjent som den etterfølgende og bunching gazanias. Disse gazanias spredt med ett langsom rate sammenlignet med omfattende etterfølgende gazanias. De er ideelle for mindre landskapsområder eller hage flekker som trenger en masse blomster. Disse gazanias er stor for hager i overgangen. De er ikke invasiv så er perfekt for å dekke et nakent område for et år eller to mens en mer permanent hage er designet.

•Plant clumping gazanias langs og patio beholdere. Disse fargerike gazanias er topp valg for rock hager og xeriscape aksenter. Disse gazanias tilbyr et bredere utvalg av blomst farger enn groundcover gazanias. Clumping planter vokse 12 til 15 inches høy. De danner klumper av bladene toppet av strålende blomster. De er enkelt delt for å danne mer planter. Gazanias fylle et hjørne med masse farge.

•Seek ut dverg gazanias for små, tørke tolerant planter. Dverg gazanias vokser opp til 8 inches høy og er flott å brette i beholdere og små grenser. Hugge av de små 2-tommers blomstene når de dør. Dette oppmuntrer gazanias å fortsette blomstrende.

•Hold gazanias Husk problemet og tørr landskapsområder. Når andre senger planter eller ettårige dør i dårlig eller salte jord, prøve gazanias. De er fleksible planter som tilbakebetale din oppmerksomhet med rikelig og vakre blomster. Med økende vann-restriksjoner, ha gazanias en plass i enhver hage.