Veksten i søt Viburnum

March 8

Veksten i søt Viburnum

Viburnum planter er ønskelig for sine blomster, bær og rask hastighet av vekst. De spenner fra små trær komprimere busker og brukes ofte som hekk planter. Det er mer enn 150 arter av viburnum, ifølge Clemson University. Mange har foul-smelling blomster, men søt viburnum (Viburnum odoratissimum) har behagelig duftende, hvite eller rosa blomster. Blomster, som skiller seg ut mot eviggrønne blader, vokse i klynger opptil 6 inches tvers.

Størrelse og vekst

Søt viburnum vokser med en hastighet på opp til mer enn 2 fot hvert år. Med riktig pleie nå disse plantene en maksimal høyde på rundt 20 fot med en maksimal baldakin bredde på 15 føtter. Disse plantene er beskjæres for å kontrollere vekst.

Kulturelle faktorer

Søt viburnum viser raskest vekst hvis dyrket under optimale forhold. De vokser best i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 8B gjennom 10A og trives i full sol. Mens de vil vokse i delvis skygge, resulterer mye skygge i dårlig, scraggly vekst. Disse planter foretrekker fuktig jord. Godt drenering jord er nødvendig. Hvis for mye vann igjen i jord, kan røttene lide av rot råtne.

Skadedyr og sykdommer

Insekt skadedyr og sykdommer kan ha en negativ innvirkning på veksten av søt viburnum. Mens anlegget lider av fungal sykdommer som pulveraktig mugg og blad stedet, påvirker disse bare den estetiske verdien av anlegget. Andre sykdommer kan stunt vekst eller drepe viburnum. Botryosphaeria er en sopp som infiserer ved viburnum, forårsaker cankers på grenene. Når disse vekster omslutter en gren, kuttet de vannforsyningen. En plante som er infisert med denne soppen begynner å dø tilbake, som betyr at den vil dø fra tuppen av grenene innover. SAP-suger insekter, som bladlus, Trips og midd, forårsake blader og blomster å falle før de selv fullt åpne. Skala forårsaker dieback, og tunge infestations av denne insekt pest kan drepe en søt viburnum plante.

Andre hensyn

Velg plasseringen nøye når planting din søte viburnum. På grunn av sin raske vekst og potensielt stor størrelse, plant ikke denne arten under alle overhead struktur under 30 fot høy. Som kalesjen kan få like bred som høyden av anlegget, ikke Finn det nær noen gangveier eller nær noen vegger. Søt viburnum trenger masse plass til å vokse og spredt. Det er best brukt som en privat skjermen eller dyrket som et lite tre.