Veksten av Gran Burl

May 8

Veksten av Gran Burl

Burls finnes vokser på trestammer og lemmer. De stikker ut fra treets normalt overflaten og bryte opp treets silhuett. Burls er forårsaket når trær fortsetter å vokse vev i et bestemt område. Denne oppbygging av vev kan være insekt eller mikrobielle infeksjoner, fysisk skade eller en dårlig respons på bud utvikling. Burls vil ikke drepe Gran trær, men de kan svekke trær og gjøre dem utsatt for andre problemer.

Gran

Gran er urfolk i nordområdene av Nord-Amerika og gjennom sørvest og nordlige slettene. De er fraværende i Sørøst og Texas. Av de ni store Gran - hvit, svart, blå og røde grantrærne, brygger, Sakhalin, serbisk, morinda, Norge, Engelmann og Sitka grantrærne--Sitka spruce er produsere de største burls. Disse burls kan nå størrelser opp 6 fot i bredde.

Burls

Burls er utover voksende støt funnet stikker fra en trestamme eller lemmer. Vekster er i motsetning til andre unormale treet vekster i at de ikke direkte skade treet og ikke er forårsaket av sopp, bakterier eller andre infestation. Mekanismen som utløser burl vekst er ukjent. Burls vokser i samme takt som resten av treet men trevirket er mer sårbar enn andre woody tre deler. Burls har årlige ringer som pleier å virvle i tett konsentrisk mønster. Disse tre swirls gjøre burls verdifulle til håndverker. Sitka gran burls brukes for veneers, spesielt for musikkinstrumenter som gitar.

Cankers

Unormale growths som galls og cankers er forårsaket av insekter eller microorganism infestation og kan skade og drepe en Gran tre. Cytospora og Leucostoma cankers utvikle på unge Gran trær og, i motsetning til godartet burl vekst, disse cankers utstråler en sap. Som cankers vokser, kuttet de av sirkulasjon mellom berørte bransjer og resten av treet, effektivt forårsaker nåler slå lilla, så brun og hele grener å dø. Kontrollere dette problemet gjennom beskjæring og ødelegge infiserte grener.

Galls

Selv om noen galls er forårsaket av sopp vekster eller bakterier, er galls som påvirker Gran trær insekt forårsaket. Østlige Gran galle og Cooley Gran galle skyldes bladlus. Sunn trær er i stand til å avverge alvorlige skader, men trær som svekket av tørke, stormer eller andre miljømessige påkjenninger kan ha problemer å overvinne infestations. Når bladlus har infisert treet, legger de egg i den beskyttende dekket. For å kontrollere galls, Beskjær dem fra treet i midtsommer eller før våren bud-break. Forebyggende tiltak omfatter sprøyting treet med plantevernmidler og insektmidler. Du kan avgjøre om en vekst er en burl eller en galle av kutte i veksten. En burl er sunt, men dårlig plassert tre. Galls og cankers utstråler sap og mangler vekst mønstrene forbundet med burls.