Vekst & utviklingen av en bønne-anlegget

January 29

Vekst & utviklingen av en bønne-anlegget

Bønner er en legume som vokser i solfylte steder i godt drenert, næringsrik jord. Rask vekst og høy suksessrate bønner gjøre dem egnet for undervisning barn om livssyklusen til anlegg, samt gi råvarer for forbruk.

Spiring

Spiring oppstår som fuktighet soaks bønne frø og myker det ytre casing, kjent som seed pelsen. Frøet inneholder embryoet og matkilde kalte cotyledon. Innen en uke begynner de fleste varianter av bønne frø spirende frø sprekke og en liten tendril når oppover for lys, mens en annen skyte kommer fra bunnen og begynner å vokse nedover til røttene.

Løvverk

Blader begynner å danne på bønne stilkene innen få dager. Bladene hjelpe bønne anlegget absorbere sollys som energi, en forarbeide kjent som photosynthesis.

Blomstring stadiet

Den innledende fasen av reproduksjon i bønne planter innebærer dannelsen av blomsterknopper. Knoppene åpne kronblad, pollenbærere og pistoler. Som vinden og insekter overfører pollen blant planter, oppstår befruktning.

Frø

Som blomstrer vil, begynner seedpods å danne på bønne planter. Disse pods kan variere i størrelse, men de fleste inneholder mange små frø. Som pods tørr og sprekk åpen, små frøene faller til bakken, gir en mulighet for ny vekst. Hele livssyklusen tar et gjennomsnitt på 10 til 14 uker, avhengig av en rekke bønne anlegget.