Vegetabilsk valg for Nord Texas hager

August 21

Vegetabilsk valg for Nord Texas hager

Nord-Texas hager kan produsere en rekke grønnsaker under to vekst sesonger - våren og høsten. Ifølge Texas A & M University Extension Service vokser en av hver tre familier en hage grønnsaker eller blomster.

Typer

Velg vegetabilske varianter med varme toleranse og lav mottakelighet for fungal sykdommer som blomstre i Nord-Texas' ofte fuktige værforhold. På grunn av korte vekst sesonger, Velg vegetabilsk transplantasjon med tidlig modning for de fleste grønnsaker å gi nok voksende tid.

Tidsramme

Få en jord analyse to måneder før planting og følg forslag til jord endring. Fullføre jordforbedring en måned før planting. For en våren grønnsakshage i Nord-Texas, plante kjølig vær avlinger i slutten av vinteren og varmt vær avlinger, som paprika og tomater, i midten av mars. Vedvarende sommervarmen begrenser vegetabilske beskjære valg sørlige favoritter som okra og tårn. Fall grønnsak hage planting begynner i juli for tomater og i løpet av bønner og salat greener.

Betraktninger

Velg varianter anbefales for Nord-Texas vegetabilske hager (se ressurser). Bruk gressmalingsklaffen å moderat jord temperatur og holde på fuktigheten. Legge til kompost hage soil forbedre tekstur og nøytralisere pH, som tenderer mot alkaliske i Nord-Texas. Bruk drypp vanning eller soaker slanger fuktighet på anlegget blader og tilknyttede fungal sykdommer.