Vegetabilsk knopp pode

April 12

Vegetabilsk bud pode eller spirende, er prosessen for å koble rootstock med en enkelt bud fra ønsket plante og et lite stykke bark. Utføre pode rett før eller etter vekstsesongen. Scion må modne knopper og spesielle hensyn må tas å holde plantene fuktig under hele prosessen. Vegetabilsk bud pode gir gartnere muligheten til å kombinere de beste egenskapene til agurker, tomater, auberginer og mer.

Instruksjoner

•Samler opp de fleste i den tidligere delen av dagen under kjølige temperaturer. De fleste er skudd som graftet når de er forenet med lager. Velg en som er på inneværende sesong vekst på innsiden av vegetabilske anlegget. Den må ha eldre knopper.

•Sett budwood i en plastpose eller fuktig burlap. Flytte den til et skyggelagt område for forberedelse. Hvis bruker mer enn én type budwood, separate varianter i hver pose.

•Pluck blader av tre men holde stammen og knopper intakt. Klippe dem i en praktisk lengde, slik at begge har tre til seks knopper.

•Kontroller et kutt på lager og scion i 45 - til 60-graders vinkel med et barberblad. Dette kalles chip spirende, en teknikk som fungerer på planter med eldre knopper. Skåret i tre ca 1/8 tommer, kø kutt på brikkene slik at du enkelt kan koble dem. Gjøre et kutt 3/4 tommers over den første som lager og scion. Få kniven ned til den møter først kuttet du gjorde. Fjerne det stykket tre eller "chip."

•Intertwine kiler så scion og lager touch. Sikre dem med pode klips med fjærbelastet plast jaws. Du kan også bruke polyetylen tape i chip spirende. Vikle den rundt brikkene, som dekker alle synlige områder. Såret trenger en uke til ti dager å helbrede.

•Mist planter med vann for de neste tre til fem dagene. Gjør det to ganger daglig. Holde dem ved en temperatur på 86 grader Fahrenheit med en fuktighet på 95 prosent.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke planlegger å bruke budsticks umiddelbart, sette dem i plastposer beholde fuktighet. Når du har lagret budwood for et par dager, det sannsynligvis "ta ikke" og du burde kaste det bort.