Vegetabilsk hagearbeid soner

January 24

Vegetabilsk hagearbeid soner er basert på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart. Dette kartet angir den laveste forventede temperaturen i løpet av året i USA, Canada og Mexico. Gartnere bruker USDA anlegget Hardiness sonen kart for å avgjøre hva planter er hardføre nok til å vokse i en i et bestemt område.

1990 sonen kart

USDA anlegget Hardiness sonen kart ble sist oppdatert i 1990. Dette kartet gjenspeiler den laveste temperaturen som forventes hvert år i USA, Mexico og Canada. Disse "årlige minimum gjennomsnittstemperatur" er basert på historiske data.

Soner

Hver sone fra 2 til 10 representerer en rekke 10 grader F. For eksempel sone 5 inkluderer områder med et minimum temperatur mellom--20 og--10 grader. Ruter sonene er angitt med bokstavene en og b. Linjalinndelingene bryte ned sonene i 5-graders intervaller. Sonen 5a inkluderer områder med et minimum temperatur på--20 til--15, og sonen 5b inkluderer områder som faller mellom--15 og--10. Ikke alle selskaper som selger frø og barnehage produkter eller hagearbeid referanser bryte ned sonene i underkategorier.

Sone 1 inkluderer områder med en gjennomsnittlig årlig Minimumstemperatur under--50 grader og sonen 11 inkluderer frostfritt områder.

Finne din sone

Hagesentrene og barnehager vet lokale USDA hardførhet sonen, og bære en rekke planter til plasseringen. Online uttak har ofte et verktøy som finner en sone basert på postnummer eller kart. Du kan ringe ditt lokale samarbeidende forlengelse System kontor for informasjon om din sone og hvordan bestemte planter utføre i ditt område.

Begrensninger av kartet til sonen

Flere faktorer som påvirker et anlegg egnethet for et bestemt område som ikke er regnskapsført på kartet til sonen. Disse inkluderer økt temperatur i urbane områder, fryse-Tin sykluser og perioder med kraftig regn. Økt elevations påvirker værforhold, og bare store høyde endringer gjenspeiles på kartet. Forurensning faktorer som sur nedbør, atmosfæriske gasser og partikler også påvirke plantevekst.

Mikroklimaet

Hver hagen er full av mikroklima. Dette er små områder der forhold og temperaturer kan tillate deg å vokse planter som presse vanlige sonen begrensningene. For eksempel, sørvendte skråninger få mer solvarme, og de påvirker også luftstrømmen. Asfalt og sement påvirker temperaturen på omkringliggende jord slik at planter plassert i nærheten av innkjørsler og terrasser har sitt eget mikroklima. Forsiktig se og litt eksperimentering vil hjelpe deg finne mikroklimaet i din egen landskap.