Vedovn rengjøring verktøy

October 6

Vedovn rengjøring verktøy

Vanlig cleanings av en vedovn - uansett modell, kontroller at det fortsatt er trygt å bruke. Fare for brann sprer når noen åpen flamme er brakt inn i hjemmet er alltid en mulighet, og som kreosot og andre kjemikalier bygge opp i ovnen og skorstein, øker sjansen for en brann. Utføre regelmessig vedlikehold og rengjøring komfyren er viktig, og de riktige verktøyene for jobben er nødvendig.

Chimney stålbørste

Chimney stålbørste er en av de viktigste verktøyene i arsenal av komfyren rengjøring redskaper. Børsten er laget av stive wire og brukes til å rense flue og skorsteinen, som er hvor mye av kreosot og kjemisk oppbygging oppstår. Rengjøre disse områdene minst en gang i året om ikke mer. Børster kommer i mange forskjellige former og størrelser, alle utformet for å passe ulike flues. Når du kjøper en pensel, får riktig størrelse og form å fjerne de fleste buildup.

Industrielle Shop-Vac

Shop-vac er et avgjørende rengjøring verktøy for alle vedovn. Når stålbørste er brukt til å skrape buildup fri fra skorsteinen og flues, har mye av opphoping omgjort til en støv eller pulver og falt tilbake i ovnen selv. Denne støv kan lett ta fyr, så fjerne den med en butikk-vac før du tenner ovnen igjen. Unngå fristelsen til å bruke en vanlig støvsuger. Noen av støv er et veldig fint pulver, som ikke bare ødelegge et standard vakuum men også unnslippe gjennom et vanlig husholdning filter og reise inn i rommet.

Grunnleggende

For å gjøre rengjøring komfyren som problemfri som mulig, må en rekke små, enkle verktøy. En dråpe klut vil bidra til fange noen aske eller biter av kreosot som faller ut av ovnen og vil ikke bare hjelpe lagre teppet, men også gjør rydde etterpå enkelt. Arbeid hansker og en malers maske vil bidra til å holde kreosot fra flekker hud og blir innånding. Holde en bøtte, hånd kost og feiebrett hendig å holde noen av større biter eller asken som er blåst opp og fjernet. Maling skraper er også nødvendig i tilfelle veggene i ovnen fått oppbygging som trenger rengjøring. Hvis komfyren er en lukket med en dør, Fjern eventuelle buildup rundt døren og se at døren stenger sikkert.

Spade og bøtte

Holde en spade og bøtte ved ovnen til alle tider. De brukes til å rense aske av komfyren, som kalles for når ferskt trevirke er lagt til brann. Både bøtte og spade skal metall av sikkerhetsgrunner. Selv om en brann ser ut, kan kull fortsette å smolder i dager. Riktig avhending av disse kull, eller lagre dem i en beholder brennbare, kan resultere i huset eller plen brann.