Vedlikehold beskjæring av Pom Pom furutrær

May 21

Pom pom er en cultivar av barskog eviggrønne furu arten kjent botanisk som furu og mer vanlig som skotsk eller Scotch Pine. Treet utvikler naturlig klumper av fine nålen bladverk grener som er oppreist men på lemmer som vannrett sprer seg. Gir dette utseende av flytende sky-lignende lag av løv som kan styrkes ytterligere til en uttalt puff-ball utseende med beskjæring. Som de fleste evergreens, furu er langsom voksende og krever ikke tung beskjæring for helse men vil lett tåler vanlig, veldig lett beskjæring for å opprettholde dekorative og veldefinert pom pom figuren.

Når du skal beskjære

I motsetning til mange andre smal-leaf eviggrønne trær, der du vil fokus beskjæring i senere vinteren eller tidlig på våren når treet er fortsatt i sin dormancy, du håndtere pom pom pines annerledes. Vente til senere våren og forsommeren etter nye dusker av grønn vekst bli synlig å forme anlegget. Denne tidsangivelsen sikrer du ikke kutte i gamle vekst som ikke kan erstattes. Det hjelper også stimulere forgrening og tettere grønn vekst på grenen tips, som igjen gjør definisjonen av hver pom pom mer fullstendig.

Fjerne skadet og døde vev

Som et unntak regelmessig vedlikehold beskjæring, bør fjerning av syke eller alvorlig skadet grener, lemmer eller løvverk gjøres når problemet er først identifisert, uansett tid på året. Minst gjøre en inspeksjon av treet i senere vinteren eller tidlig på våren hvert år å sikre det ikke er noen problem vev som krever fjerning. Om vedlikehold beskjæring av furu anbefales bare for ny vekst, tydelig syke eller brutt grener utgjøre en risiko for helsen til treet og må fjernes. Pauser eller dårlig sprekker i lemmer eller grener kan invitere ytterligere skade eller sykdom hvis de rive tre cambium eller armen. Redusere problemet vev til et punkt av sunn stabil tre bare over en side skyte eller helt ned til lem eller hovedavdeling trestamme.

Beskjæring å opprettholde naturlige Form

Vanlig beskjæring vedlikehold, lagre fjerning av skadet eller syke tre, er helt frivillig og sjelden garanteres. Du kan trimme tilbake villfaren gren vekst som vises av skala med trestrukturen og mars utseendet. Sted alle kutt like over hvor nålene dukke opp i grenen i et Slyngning mønster. Dette vil tillate nye lateral grener å utvikle, og de, i sin tur vil produsere nåler for å fylle ut og skjule kuttet området. Selv om suckering ikke tungt på furutrær, kan du klipp av noen skudd som kommer fra lavere bagasjerommet eller root sonen som dette kan gjøre treet ser ustelt hvis lov til å spre seg. Fine skudd kan fjernes med beskjæringssakser eller beskjæring, men større enn 3/4 tommers diameter bør tas med en fin-toothed beskjæring så for å unngå å rive av cambium.

Overdriver Pom Pom figuren

Mer omfattende overflaten beskjæring av furu løvverk faller inn i kategorien av topiary og er enkelt å gjøre, men det er svært detaljert arbeid som kan være tidkrevende. Pines bør ikke være skåret med elektrisk hekk trimming eller store blad sakser, da dette kan lett kutt i gamle vekst og gjør det vanskelig å påvirke avrundet pom pom figuren. Topiary finarbeid oppnås best med beskjæringssakser eller liten beskjæringssakser. Hver gren tips skal evalueres innenfor større utseendet på det personlige pom pom samt balansen av treet og skjær individuelt. Være konservativ med din kutte som du kan alltids fjerne mer. Hårvekst er en langsom prosess. Sted hver kuttet rett utenfor en Slyngning av de fine nålene så du ikke vil ende opp med hull i pom pom sfære eller oval. Arbeid på en pom pom samtidig og regelmessig stå tilbake noen verft fra treet for å vurdere arbeidet ditt og finne ut hvordan å forme det neste pom pom.