Vedlikehold av Arizona aske treet

February 27

Også kalt fløyel aske og glatt aske, er Arizona Ask (Fraxinus velutina) en deciduous, raskt voksende treet Arizona og deler av sørlige Mexico. På treet med grå bark og golden til dyp gul fallet løvverk skiller seg ut i landskapet og trekker øyet. Vanligvis dyrket som en skygge treet i bolig- og kommersielle hager, brosjyrer Arizona aske modnes på 30-50 fot og produserer et stort antall grønne som måler 3 til 6 inches lang. Kvinnelige produsere og slipp bevingede frø mens mannlige Arizona Ask produsere blomster hver vår. Riktig Stell og vedlikehold av treet sikrer sin helse, vitalitet og lang levetid.

Instruksjoner

•Irrigate treet to til tre ganger i måneden om sommeren. Selv om Arizona Ask er tørke-tolerant, foretrekker de moderate mengder vann i tørre og tørt klima.

•Resume feed treet godt balansert 10-10-10 eller 12-12-12 gjødsel hver vår, sommer og høst. Følg etiketten instruksjonene for dosering priser basert på størrelsen og alderen av treet. Avhengig av personlig smak bruke gjødsel i flytende form eller spre granulater rundt foten av treet og vanne som normalt.

•Prune treet slutt februar å opprettholde form og størrelse. Klipp av død, skadet og sykt grener, sammen med villfarne og krysset lemmer. Fjerne grener i kalesjen å tillate sollys og luft kan strømme fritt. Redusere størrelsen på kalesjen hvert år hindrer treet velter eller bryte på grunn av ekstra vekt.

•Spray treet med en dursban spray å hindre borers fra å skade stammen og grenene. Starte programmet tidlig i August, og gjenta hver to uker før tidlig i oktober.

•Apply en benomyl soppdreper til Arizona aske treet hvis den faller et betydelig antall blader våren. Det er sannsynlig at treet er befengt med sopp sykdom kalt anthracnose. Selv om trær venstre ubehandlet ikke dø, men bare lider liten skade, og vokser nye blader neste våren, soppdreper effektivt behandler sykdommen.

•Douse bladene med vann for å hindre bladlus. Bruk en strålen av vann fra en hageslange til å vaske bort disse små skadedyr innmatingens på unge blader av Arizona aske treet. Selv om kjemisk metoder for bladlus fjerning eksisterer, skader behandle dem med vann ikke naturlig rovdyr som lever på bladlus.