Ved å plante Dogwood trær?

March 9

Ved å plante Dogwood trær?

Ønskelig for sine våren utstilling av hvitt, rosa eller rød blomstrer, dogwoods (Cornus spp.) er vanligvis små trær. Mange arter og kultivarer eksisterer, med mange innfødte til USA. Velg en dogwood som er tilpasset klimaet og egnet for landskapsarbeid bruk. Hvis dogwood sykdommer oppstår i ditt område, kan du bruke sykdom-motstandsdyktig dogwoods. Den beste tiden å plante dogwoods avhenger hovedsakelig deres slag og rot tilstand.

Bare roten planter

Enklere og billigere å sende enn sine kolleger, bare rot dogwoods vokse i barnehage senger og er gravd opp for markedsføring når de sovende. Plante dem mens de er fortsatt sovende. Planting sesongen for bare rot dogwoods i Georgia er November til mars. I California er bare-rot planter vanligvis tilgjengelig fra desember gjennom februar og mars. I kaldere områder, plante når jorda ikke er frosset. I Indiana, for eksempel den beste nakne-rot planting tiden er fra mars gjennom midten av mai, men plante er mulig fra februar til juni. I staten Washington, januar og februar er bare-roten planting måneder hvis jorda ikke er frosset. Kjøp bare rot dogwoods like før du plante dem og holde dem fuktige og avkjøle før planting tid.

Maskin-Balled planter

Dogwoods kan også være tilgjengelige med sine nakne røtter innpakket i en fukt-beholde medium som sagmugg eller torv og omsluttet av plast for å holde røtter tørker ut. Kalt maskin-balled planter, er de litt mindre utsatt til uttørking enn bare rot dogwoods. Når pakket, skal røttene aldri tillates å tørke. Plante maskin-balled dogwoods under samme ganger gjelder bare rot dogwoods.

Balled og Burlapped planter

Det finnes et større vindu tid for planting balled og burlapped, eller B og B, dogwoods. Trær vokser i barnehage senger til nøye gravd opp. Hvert tre rot ballen er innpakket i burlap. Beste planting tiden for B og B planter i er Indiana fra mars til midten av juni og midten av August til oktober, ifølge Purdue University samarbeidende forlengelse Service. Det er mulig å plante dem med forsiktighet i februar, midten av juni juli og November. Dette utgjør nesten helst bakken ikke frosset. I Georgia, best planting tid for B og B trær er November til mars. I Texas, høsten er ansett som best for planting B og B trær. Velg barnehage dyrket B og B dogwoods som har vært heeled med sagflis hindre uttørking eller bestille din trær rett før du plante dem og holde deres rot baller fuktig.

Beholder plantene

Dogwoods dyrket i barnehage beholdere har mest fleksible alternativer for planting. Før du er klar å sette trær på plass, kan du vedlikeholde trærne i deres beholdere. Ta vare ikke for å tillate dogwoods blir rot bundet, men. I tempererte klima som Indiana er best planting tid for beholder dogwoods fra midten av mars til oktober, med planting også mulig i februar, mars og November. I områder med varme vintre er den beste treplanting tid fallet. at timing kan trerøtter å vokse vinteren og våren måneder. Selv om beholder trær kan plantes trygt nesten alt i sørøst, er fall beste tiden. I Texas, optimal planting tiden er fra September til desember.

Cornus arter hensyn

Arten heter Cornus (Cornus florida) er innfødt til det østlige USA og har sakte voksende røtter. Planting at dogwood arter bare våren er best så røttene har hele vekstsesongen etablert før vinteren, ifølge Purdue University samarbeidende forlengelse Service. Den planting tiden gjelder bare-rot, B og B og container-vokst trær. Cornus er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 gjennom 9a.