Ved å grave Caladiums?

August 6

Ved å grave Caladiums?

De store, fargerike bladene av planten caladium legge til farge sommerhagen. Bladene er spraglete i nyanser av grønt, hvit, gul eller rød. Caladiums kan ikke tolerere kulde og de vokser vanligvis i tropiske og subtropiske områder. De må være gravd opp og lagret for vinteren i kaldere regioner.

Grave tid

Grave caladiums i slutten av sommeren eller falle når bladverket begynner å dø tilbake, men før bladene mister alle sine farger. Caladiums kan ikke tolerere frost, så du må kanskje grave plantene tidlig Hvis en tidlig-sesongen frost forventes. Når jord temperaturene slippe under 55 grader Fahrenheit, er caladium røttene truet. Starte overvåking planter og været når nettene begynner å avkjøle slik du grave planter før det er en sjanse for kalde skade.

Metoden

Løsne jorden rundt caladium røtter med en håndholdt hage gaffel. Unngå piercing røttene som du grave. Løft tuberous røttene fra løsnet jord men la bladverket på plass. Knoller har mindre røtter knyttet til seg. Bryte disse mindre røtter sjelden skader knoller som de vokser igjen hver vår. Fjerne bladverket for tidlig kan skade knoller og la det være åpning for sykdom.

Herding

Når caladiums er gravd, kurere knoller i en varm, godt ventilert rom for en uke eller to. Spredt røttene i en tabell slik at de er fullt eksponert for luft. Som de kurere bladverket ferdig døende tilbake. Trekke av bladene når de er helt tørre og separat lett fra tuber. Du kan også hoppe bladene for å hindre noen sjanse for skade.

Lagring

Fylle en boks med tørr vermikulitt eller sphagnum mosen. Begrave knoller i boksen slik at de ikke berører hverandre. Selv i sovende lagring kan ikke caladiums tolerere kalde temperaturer. Plassere boksene med 60 - 65 F beliggenhet der de ikke er underlagt fuktighet. Se på knoller månedlig i løpet av vinteren og kast noen utvikler myke flekker, som indikerer råte.

Våren grave

I varmt klima krever ikke caladiums falle graving og lagring, men du kan fortsatt grave dem opp våren å disbud dem. Disbudding hjelper deg med å kontrollere størrelsen på caladium anlegget og blader. Grave opp røttene tidlig på våren når jorden er tørr nok å arbeide men før begynner å vokse. Bryterne på roten er blad knopper. Hvert bud består av en stor sentral bud omgitt av mindre knopper. Kuttet ut sentrale bud hvis du vil caladium å produsere en masse små blader. Kuttet ut mindre knoppene hvis du foretrekker færre store bladene på planten.