Ved å dele japansk Iris?

April 27

Japansk iris er en virkelig vakker dekorativ blomst. Selv om lignende i utseende og farge til den vanligste versjonen av iris, er det noen viktige forskjeller som gjør omsorg for dem litt annerledes. Mange av oppgavene vil være lik vanlige iriser i mote, men timingen være annerledes på grunn av forskjeller i voksende veksler mellom japansk varianter og andre iriser. Vite når å dele og plante japansk iris vil tillate deg å med hell oppbevare disse nydelige blomster i hagen din i mange år.

Vet tegn at divisjonen er nødvendig

For alle iriser - japansk eller ellers - dele kommer til å være en kritisk faktor for langsiktig plante helse og vitalitet. Dele planter stimulerer nye vekst og kan bringe til liv planter som syntes å være dwindling litt. Sandra Mason, en horticulturist og miljø pedagog på University of Illinois, påpeker at lav blomst produksjon er en avslørende tegn at divisjonen er nødvendig. Vann hager informasjon legger til at en dead center er en annen viktig indikator. Japansk iriser ligner på sine slektninger i at divisjon er vanligvis nødvendig når noensinne tre til fem år. De forskjellige ved at den beste tiden til å splitte dem er unik fra resten av familien.

Forskjeller mellom japansk og vanlige iriser

Gartnere med erfaring vokser den tradisjonelle arten av iriser er vanligvis vant til dele anlegget fra midten av juli til September, ifølge Mason. Sommervarmen virkelig hjelper dem bli etablert før først frost sen høst eller tidlig vinter. Selv om japanske iriser ikke er spesielt masete, er den beste tiden å dele og plante dem tidlig på våren. Kanadiske Iris samfunnet har sagt at "Tidlig våren til rett etter blomst er den beste tiden for oss," legger til at varmere klima lengre sør kunne oppnå gode resultater dele høsten. Vurdering av bestemte klima er viktig hovedsakelig fordi du iris å kunne etablere en sterk rotsystem før sovende i vinter. Dette setter scenen for en mer strålende skjerm året som anlegget kan konsentrere sin vår energi på oppadgående vekst og blomstrende (i motsetning til nedadgående rot formasjon).

Dele japanske iriser som vanlig iriser

Som med vanlige iriser, delingen av japansk iris er enkelt: skjære gjennom rotstokker, deretter plante dem. Divisjon prosessen er en flott tid å inspisere roten systemer for problemer, for eksempel sykdom, råte eller insekt skade. Gjenkjenne noen av disse underskriver i røttene kan hjelpe deg få hoppe på mulige problemer for din iriser i fremtiden, ifølge Mason. Når du har plantet nylig delt japansk iris, vann regelmessig for to til tre uker og gi en dose gjødsel annenhver uke for å hjelpe etablere plantene å seg. Dette vil drastisk effekten den totale suksessen til divisjon prosessen.

Huske tabellen litt annerledes tid på

De fleste iriser er spesielt hardføre, enkelt vedlikehold blomster. Japansk iris er ikke mye annerledes; Faktisk, hvis du har blitt iriser før bør du ikke ha problemer voksende japansk iris. Justere mentalt timeplanen din, dele tidlig på våren i motsetning til vanlige midt - å sen-sommer divisjon datoene for din vanlige iriser, og du bør være bra. Unikt utseende og levende vekst av disse plantene vil garantere at din innsats blir belønnet.