Varianter av serbiske Gran

February 5

Varianter av serbiske Gran

Serbiske Gran er en langsom voksende needled evergreen med en distinkt tett, pyramideformet form. Serbiske Gran trær plantet individuelt eller i grupper, og tilbyr år eviggrønne vekst og helårig farge i hagen. Med både en full-størrelse og dverg ulike tilgjengelig, kan serbiske Gran passe alle garden og landskap behov.

Serbiske Gran

Med 1-tommen-lang mørkegrønne nåler vokser serbiske Gran sakte modne høyden av 60 fot høy og 25 fot bred. Serbiske Gran presenterer en smal konisk topp og grener som forblir på bakkenivå i flere år. Grenene har en sølvblank tofarget titt, og ovale 2-tommers kjegler spire lilla våren, endre til rødbrun som de vokser.

Dverg serbiske Gran

Dverg serbiske Gran er et komprimert tre som modnes 8 fot høye og brede. Sirkelformet starte, utvikler denne Gran sin brede konisk form over tid. Dens 3/8-tommers lang nålene er grønt på toppen og blå-grønne nederst på treet, med en sølvblank nyanse på grunn av de hvite bandene under. Veksten for dverg variasjonen er treg, på bare 3 til 6 tommer per år.

Gran omsorg

Hardy til amerikanske avdeling av landbruk hardførhet sone 4 til sonen 7, serbiske Gran er best dyrkes i full sol del skygge, og begge varianter foretrekker fruktbare, fuktig, godt drenert jord. Denne rekke Gran tåler varme, fuktighet og luftforurensning bedre enn andre Gran kultivarer. For å kontrollere treets størrelse eller form, sviske våren som ny vekst framgår.

Skadedyr

Serbiske Gran er utsatt for Gran edderkopp mite, en kul-sesongen pest som forårsaker tre pinner til skifter fra gult til bronse og til slutt falle fra treet. Den første indikasjonen på spider mites er en mottling eller stippling inn nåler webområder kan være synlige i treet. Hvis infestation er alvorlig, kan alle pinner på en enkelt gren slippe, forlater dødpunkter innenfor treet. For å kontrollere spider mites, se for infestations våren og høsten når temperaturene er kjøligere. Vaske spider mites og egg med en eksplosjon av vann fra en hageslange, eller bruke insecticidal såper eller hagebruk sjøsprøyt. For en alvorlig fall infestation, bruk en sovende olje spray midtvinters for å ødelegge noen egg igjen i treet.