Varianter av hortensia som solen

September 18

Varianter av hortensia som solen

Hortensia (hortensia spp.) er løvfellende busker vokst for deres store klynger av rosa, hvit eller blå papery blomster som blomstrer mellom sommer og høst. Hortensia har mørkt grønt løv og er også motstandsdyktig mot skadedyr. Busker vokser mellom 3 til 15 fot i høyde avhengig av Art og foretrekker å vokse i et fuktig, godt drenert jord. En rekke hortensia varianter er godt tilpasset vokser i områder av solen.

Panicle hortensia

Panicle hortensia (hortensia paniculata) vises ved University of Illinois forlengelsen området som blant hortensia varianter som vokser i solen. Panicle hortensia hardføre i USDA soner 4 til 8 og vokser til en eldre høyde på 10 til 15 fot med en lik spredt. Panicle hortensia er også godt tilpasset til å vokse i områdene i delvis skygge og gjør best i et fuktig, godt drenert jord. Busk blomstrer med hvit pyramideformede klynger av blomster i sommer. Opprinnelig fra Japan, panicle hortensia utvikler en oppreist uregelmessig modne skjemaet.

Bigleaf hortensia

University of Illinois utvidelsen viser bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla) som en busk for solfylte steder. Bigleaf hortensia er relativt liten størrelse med en eldre høyde på 3 til 6 fot og en lik spredning. Busk blomstrer med stor rosa, blå eller hvit blomst klynger sommeren og har glanset, lyse grønt løv. Bigleaf hortensia er opprinnelig fra Japan og utvikler en avrundet modne form. Den lave høyden av bigleaf hortensia gjør det ideelt for bruk i borders. Busk vokser best i et fuktig, godt drenert jord og er hardføre i USDA Zones 6 til 9.

Glatt hortensia

Glatt hortensia (hortensia arborescens) er en liten størrelse hortensia godt tilpasset å vokse i solen og delvis skygge, som sitert av University of Illinois forlengelsen. Glatt hortensia vokser til en full høyde av 3 til 5 fot med en lik spredning og er hardføre i USDA soner 4 til 9, vokser best i en godt drenert, fuktig jord. Busk blomstrer med store, hvite blomster klynger fra tidlig til midten av sommeren og er tolerante alkalisk jord. Glatt hortensia er opprinnelig fra Illinois og er populært brukt i grenser, stiftelser og som prøven plantings.