Varianter av Encore asalea

January 30

Varianter av Encore asalea

Encore asalea forvandlet verden av tradisjonell våren blomstrende azalea når introdusert i 1997. Det er 24 varianter med utallige farge muligheter i enkelt- og dobbeltrom semi blomst typer. De eldre busker varierer fra 2 fot til 5 fot, med størrelser som fungerer på nesten alle områder i hagen din. Disse unike hver vår blomstrer tre ganger i året. De trives i USDA hardførhet soner 7-10 og eviggrønne bladverket. De lover «mer blomstrer, oftere,» i henhold til encoreazalea.com. og få gode anmeldelser fra gartnere.

Små varianter

De mindre variantene er Autumn engel, som har hvite enkelt blomstrer med skinnende dype grønne blader; Høst Cheer, som har middels-rosa enkelt blomstrer; Høst Chiffon, som har lys rosa kompakt blomster med en mørk rosa hals; Høst Coral, med rosa korall enkelt blooms; Høst prinsesse, som har laks doble blomster med burgunder vinter løvverk; og høsten Ruby, med rød enkelt blooms.

Høst Cheer og høst Ruby er spesielt bra for små mellomrom. Høst Chiffon og høst Coral er gode valg for fundament plantings.

Middels varianter

Middels varianter er høsten ametyst, mørk lavendel, enkel blomstrer med lilla vinter løvverk; Høst Carnation, med rik medium-rosa semi doble blomster og mørk grønt løv; Høst karneval, med middels-rosa semi dobler som blomstrer tungt i midten av sommeren. Høst debutant, med 3-tommers bred, delikat lys rosa blomster; Høst Embers, med dyp oransje-røde semi doble blomster; Høst Empress, med middels-rosa semi doble blomster med mørk grønt løv; Høst Rouge, med dyp rød-rosa semi doble blomster; Høst Starlite, som har hvit enkelt 3-tommers blomstrer markert med rosa prikker og tilfeldig rosa striper; Høst Sundance, med dype rosa enkelt blomstrer med rødlig vinter løvverk; Høst Sunset, med levende orangish rødt blooms og skinnende grønne blader; Høst kjæreste, med delikat lys rosa blomster markert med lilla prikker og satt av ved dypt grønt løv.

Øvrig varianter

De større variantene er høsten Belle, med myk rosa semi doble blomster med magenta flekker og hvite snøring; Høst Monarch, som har rosa-oransje semi doble blomster med røde fregner; Høst Moonlight, med kremaktig hvit semi doble blomster som har en lys gul hals; Høst Royalty, med rike lilla enkelt blooms; Høst Sangria, med 3 1/2-tommers fantastisk enkelt mørk rosa blomster; og høst Twist, som har rosa hvit, 3-tommen bred blomstrer med lilla striper.

Høst Royalty ble kåret Azalea av året i 2004 av American Rhododendron Society

Nyeste utvalg

Den nyeste tillegget til samlingen Encore er høsten Lilac, en sann lavendel blomst markert med mørke lilla flekker. Den vokser til en middels høyde på 3 til 4 føtter.