Varianter av blåbær

June 30

Varianter av blåbær

Ifølge "Solnedgang Western hage bok," dyrket blåbær varianter er gruppert i tre forskjellige typer: Highbush er typen du finner på supermarkedet produsere under. Det må kalde vintre å produsere frukt, og derfor er mer vanlig i Nord amerikanske stater. Rabbiteye blåbær dyrke i varme sørlige klima, stadig høyere rangier enn highbush blåbær. En tredje type, halv-høy blåbær, er en hardfør highbush hybrid. Det er også ville blåbær, lowbush varianter som overføres på egenhånd.

Emerald

Dette blåbær utvalg er et patent av University of Florida og et unntak blant highbush blåbær busker fordi den trives i varme klima. Faktisk, finner du den i den nord-sentrale delen av Florida. Emerald vokser oppreist og produserer en tidlig og rikelig beskjære, blomstrer i midten av februar med bær modning ved den andre uken i mai.

Berkeley

Ifølge Missouri State University forlengelsen tjenesten er Berkeley en høytytende, hardfør blåbær busk som vokser i Midtvesten. Dette er en stående highbush anlegg med en spredning vane. Den produserer lyseblå bær som modnes i halv sesong for fast frukt med store stammen arr.

Powderblue

Ifølge University of Florida er rabbiteye blåbær busker, som Powderblue, lettere å kultivere enn highbush seg. De tåler tørre forhold og er mindre utsatt for rot råtne. Powderblue variasjonen er en sen bloomer, sette frukt i midten til slutten sesongen.

Polaris

Denne halv-høy rekke produserer rikelig avlinger, men den trenger en pollinator å gjøre aluminium-blå frukten. Polaris er også en hardfør busk som vokser til 4 feet inne en arching figur. Bær modner tidlig i sesongen.

Wild Blueberry

Native til Nord-Amerika, ville blåbær spre naturlig gjennom sine underjordiske rotstokker i stedet for dyrkes. Derfor kan du finne flere varianter som vokser i samme felt. Ifølge Wild Blueberries.com, har slike lowbush berry også mer antioksidanter makt, er mer flavorful og mer sannsynlig å holde sin form og farge bakervarer enn kultivert varianter.